Vijesti

Biskup Uzinić: Neka Gospa od Porata ostane i dalje blizu nama u Gradu, ali i svima vama koji ste se s nama povezali preko ovih modernih sredstava priopćavanja

Tijekom posljednjeg prijenosa iz dubrovačke katedrale, odnosno Duhovnog bdijenja, biskup Mate Uzinić zahvalio je svima okupljenima na misi te pozdravio i one koji su se pridružili u izravnom prijenosu. “Zahvalni za sve milosti koje smo kroz ovo vrijeme molitve primili, večeras molimo milost da i nakon ovih naših molitvenih okupljanja, a možda i zbog njih, u nama nastavi prebivati punina milosti Duha Svetoga”, naveo je tijekom mise biskup. Biskup je također posebnom gestom zahvalio voditeljici katedralnog zbora Maji Marušić koja je, tijekom čitavog razdoblja koronavirusa zbog kojeg se misa morala slaviti bez naroda, uvijek bila prisutna.


“Slavljenjem Duhovskog bdijenja misom večeras u predvečerje svetkovine Duhova, ćemo nakon 75 dana zajedničke molitve biti posljednji put okupljeni u izravnom prijenosu u 20 sati iz naše dubrovačke katedrale. Zato ovu priliku koristim da bih zahvalio vama koji ste došli, ali i da bih pozdravio i vas koji ste nam se pridružili u izravnom prijenosu.

Zahvalni za sve milosti koje smo kroz ovo vrijeme molitve primili, večeras molimo milost da i nakon ovih naših molitvenih okupljanja, a možda i zbog njih, u nama nastavi prebivati punina milosti Duha Svetoga, da on u nama moli, da po njemu vjerujemo u Očevu ljubav, da koračamo spašeni s Uskrslim Kristom i da, njegovom silom, silom Duha Svetoga, Crkva po nama raste i preporađa se.  Sva naša promišljanja, prosudbe, zamisli i odluke ostali bi beživotni kad ne bi Duh uskrslog Krista izlio more svojih darova na zemlju, na naša srca i srca svih ljudi.

Zato mi, udovi mističnog Kristovog tijela – Crkve u kojem svaki od nas ima važnu ulogu, u zajedništvu s Marijom – Majkom Crkve, sumoliteljicom u iščekivanju dolaska Duha, zazovimo Gospodina i životvorca, Duha Svetoga, koji jedini može obnoviti lice zemlje i učiniti od nas nove ljude za procvat naše Crkve i spas čitavoga svijeta”, naveo je tijekom Duhovskog bdijenja biskup Uzinić.

Biskup je zahvalio svima na zajedništvu te Bogu koji obdaruje Duhom Svetim i daje ga za branitelja. “Neka on u nama i po nama djeluje i bude prisutan u ovom svijetu, počevši od onih koji su nam najbliži. Zahvaljujem i našoj Gospi od Porata koja nas je pratila, osobito kroz ovih sedamdesetak dana i molim je ovim zagovorom da ostane i dalje blizu svima nama. Nama u Gradu hoće, neka bude blizu svima vama koji ste se s nama povezali preko ovih modernih sredstava priopćavanja. Hvala svima koji su to omogućili. Hvala našim snimateljima i svećenicima. Hvala Maji koja je tako vjerno sve ovo vrijeme bila s nama”, rekao je biskup te uručio poklon Maji Marušić, voditeljici katedralnog zbora.

HKM


 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papa Franjo je na općoj audijenciji govorio o molitvi pravednikā,…