Vijesti

Biskup Rogić: Plodovi rada s mladima su itekako vidljivi

ZAGREB- ‘Mladi, vjera i razlučivanje zvanja’ tema je Biskupske sinode u Rimu od 3. do 28. listopada. O toj kao i ostalim aktualnim temama, u emisiji ‘Aktualno’ Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 1. listopada govorili su šibenski biskup Tomislav Rogić, Salezijanac don Ivan Šibalić i konventualac fra Stjepan Brčina.

Predstavnik Hrvatske na Sinodi bit će šibenski biskup Tomislav Rogić, koji je za HKR rekao da je slika mladih koju iz Hrvatske nosi na Sinodu ona sa svih dosadašnjih Susreta hrvatske katoličke mladeži, ali i onih brojnih mladih koji još nisu pronašli Boga i kojima Ga tek treba pokazati. Dodao je i da je pripremni dokument za Sinodu pokušao analizirati stanje i očekivanja mladih u najrazličitijim situacijama po cijelom svijetu, a na Sinodi će biti verificirano odgovara li i koliko istini.

Biskup Rogić je na pitanje uočava li otvorenost Duhu Svetom i plodove duhovnosti kod naših mladih, na temelju svoga minulog rada s mladima u Gospićko-senjskoj biskupiji te službe šibenskog biskupa odgovorio: ‘Plodovi rada s mladima se ne mogu očekivati sljedećega dana ili godine, ali su itekako vidljivi. I to ne samo u prigodnom povezivanju brojnih mladih iz Hrvatske, pa i dijaspore, odnosno prijateljstvima ili osnivanju novih obitelji, nego i u njihovim poslovima i mreži poznanstava’.

 

Salezijanac don Ivan Šibalić i konventualac fra Stjepan Brčina u studiju HKR-a

 

Salezijanac don Ivan Šibalić i konventualac fra Stjepan Brčina, svaki je sa svoje strane, govorio o iskustvu rada mladima i sve brojnijim javnim svjedočenjima vjere mladih sportaša, pjevača i poznatih osoba. Posebno su pohvalili otvorenost mladih molitvi i klanjanjima, primjerice u noćnim satima ili na hodočašćima. Laik Marko Blagović iz nacionalne koordinacije Obnove u Duhu Svetom, i na temelju iskustva Božje pobjede, osvrnuo se na sve popularnije večeri slavljenja u katoličkim zajednicama i župama.

Emisija se može pogledati na Yooutube kanalu Hrvatske katoličke mreže, te poslušati u Arhivu emisija na internetskoj stranici  Hrvatskoga katoličkog radija.

 

 


Autor: IKA

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 30. rujna…