Aktualno

Biskup Košić s prvog “Hoda za život” poručio: Ponosan sam na Sisak i zahvalan volonterima na organizaciji

Prvi “Hod za život” u Sisku

Pod geslom “Za zaštitu svakoga života bez diskriminacije” prvi put ove godine u Sisku održan je “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” u subotu. Petstotinjak okupljenih građana hodalo je od Sisačkog robnog centra, šetnicom Slave Štrigla uz rijeku Kupu do paviljona na Šetnici Vladimira Nazora gdje je bio održan prigodan program. Na prvom “Hodu život” bio je i sisački biskup Vlado Košić.


“Ponosan sam na sve sudionike ‘Hoda za život, obitelj i Hrvatsku’ jer je to jedna svjetska manifestacija koja se održava u Sjedinjenim Američkim Državama te u Hrvatskoj već pet godina. Iako se ‘Hod za život’ trebao održati u svibnju zbog okolnosti uslijed pandemije koronavirusa, odlučilo se da će se hod pomaknuti.

Prvenstveno bih htio iskazati zahvalnost volonterima ‘Hoda za život’. Tražili su mogućnost da se taj skup održi u lipnju, a moja uloga je bila da podržim hod i da pozovem druge svećenike na sudjelovanje. Doista sam zadovoljan što su se ljudi okupili u velikom broju i što je sve prošlo mirno”, istaknuo je biskup Košić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

 

Sve više hrvatskih gradova uključuje se u “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” pa će se tako ove godine hod održati u ukupno osim gradova.

“Jasno da mi ne možemo biti protiv život ako shvaćamo da je život Božji dar, a mi Bogu vjerujemo i želimo biti Bogu poslušni. Još od Mojsija postoji zapovijed: ‘Ne ubij’. Mi tu Božju zapovijed možemo preformulirati u pozitivnu zapovijed: ‘Poštuj život od začeća do smrti’”, nadodao je biskup Košić.

Kako je naš sugovornik istaknuo, uz to što treba ohrabrivati obitelji da poštuju svako novi život, roditelji bi trebali ohrabrivati svoju djecu i na duhovna zvanja:

“Neki roditelji u prvi tren reagiraju i negativno: ‘Pa zašto baš ti? To znači i odricanje.’ Ali to se kasnije preokrene.”

Prvi “Hod za život” u Sisku

Biskup Vlado Košić je sretan što može reći da je nakon pandemije koronavirusa imao priliku biti na šest krštenja djece iz mnogobrojnih obitelji:

“Ipak ima nade unatoč depopulaciji Hrvatske. Stoga sam i ponosan i na ovaj prvi ‘Hod za život’ u Sisku koji je i prvi ovogodišnji hod u Hrvatskoj.”

“Hod za život, obitelj i Hrvatsku” će se u subotu, 27. lipnja, održati još u dva grada u Zagrebi i Rijeci, a najesen u ostalih pet gradova: Osijeku i Slavonskom Brodu te Splitu, Zadru i Imotskom. Riječ je o miroljubivom hodu građana, koji u radosti, pjesmi i veselju hodaju za zakonsku, društvenu i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Prenosi portal HKM


(Visited 12 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
"Pandemija bolesti COVID-19 pokazala je da naša društva nisu dovoljno…