Vijesti

Beskućnik pronašao 10 tisuća dolara, i vratio vlasniku ovo će vam uljepšati dan

BESKUĆNIK- Elmer Alvarez bio je beskućnik u New Havenu, Connecticut, kada je jednog dana naišao na ček od 10.000 dolara koji je bio izgubljen i zbunjen.


Prvo što mu je palo na pamet bilo je pronaći osobu kojoj je ispao i tako je upoznao brokericu za nekretnine Robertu Hoskie Koji je vlasnika čeka

Beskućnik koji je bio bez ičega i stanovao di je mogao na ulici slučajno je zapazio ček i malo je razmislio i pronašao vlasnika i vratio ček. Nakon što je vlasniku predao novac dobio je nagradu, čak je beskućnik i zaplakao pred vlasnikom a i vlasnik,  ga je nagradio.

Ispostavilo se kako je novac pripadao Roberti Hoskie, milijunašici iz New Havena u Connecticutu koja se toliko oduševila njegovom gestom da mu je odlučila promijeniti život.

Roberta je uživo prenosila na Facebooku i preko YouTube  trenutak kada je uručila poklone beskućniku Alvarezu. Milijunašica je na početku objasnila da on nema pojma što će se dogoditi.

Vlasnik je rekao “Nisi znao tko je iza tog čeka. Nisi svjestan kakvo srce imaš”, rekla je.

Nakon toga mu je uručila certifikat, a onda mu je rekla da mu poklanja punu školsku stipendiju Outreach škole za nekretnine u kojoj je ona predsjednik

zaprepašten Alvarez rekao je da ga je Hoskina dobrota inspirirala da se fokusira na stvaranju bolje budućnosti za sebe i svoju djevojku.

“Razmišljao sam samo kako se ta osoba koja je izgubila ček osjeća”, rekao je Alvarez. Dobro se dobrim vraća!

I nemojte zaboravi da uzvratite drugima za njihova dobročinstva, ukoliko se ukaže potreba.
Nemojte biti nezahvalni. Dajete. Mudro, promišljeno, ali dajite.

Ljubite, činite dobro, pa čak i nezahvalnima i zlima. A posebno onima koji vam nemaju čime uzvratiti. To će vam se uzvratiti po uskrsnuću mrtvih.

Kako možemo činiti dobro drugima, ne samo onima koji nas ljube nego i nezahvalnima i zlima, nerazumnima, nepokornima, zavidnima i onima koji nas mrze? Jer i mi smo nekad bili takvi, ali nam se Bog smilovao. Zato se mi trebamo smilovati njima i činiti im dobro ne očekujući ništa za uzvrat.


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Što znači „prihvatiti Božju volju"? Bog je neprestano s nama…