Papa Franjo mladima: Ne bojte se Isusu reći ‘da’

„Dragi mladi, ne bojte se zanosnoga srca reći ‘da’ Isusu, velikodušno mu odgovoriti i nasljedovati ga!“ – tweet je pape Franje koji je danas, 8. travnja, poslao na svojemu računu na 9 jezika @Pontifex. Dok ovo javljamo Papa, u bazilici Svete Marije Velike, predvodi molitveno bdijenje kao pripravu za Svjetski dan mladih koji se, na biskupijskoj razini, slavi sutra, na Cvjetnicu.

Ali to je i prvi susret Svetoga Oca s mladima na putu pripreme za Biskupsku sinodu o mladima koja će se održati u listopadu 2018. godine, te za 34. svjetski dan mladih koji će se održati 2019. godine u Panami.

Sutra će se, na biskupijskoj razini, proslaviti 32. svjetski dan mladeži. Tom će prigodom mladi iz Paname, na Trgu svetoga Petra primiti od svojih poljskih vršnjaka hodočasnički križ i Marijinu ikonu Salus Populi Romani (Spas rimskoga puka). U vidiku sljedećega susreta u Panami. „Velika mi djela učini Svesilni“, Marijine riječi iz hvalospjeva ‘Veliča’, središte su ovogodišnjega Svjetskoga dana mladih. Od ove godine, naime, Gospa nadahnjuje teme ovoga, kao i sljedeća dva dana mladih.

1,184 total views, 6 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: