Duhovnost

Poziva Američki biskup Barron: U ovim teškim vremenima trebamo još više širiti božju riječ i evanđelje svijetu

Nalazimo se u teškim vremenima kada moramo što više ljudima koji hodaju u tami donijeti svjetlo. puno ih je koji hodaju po tami i padaju.

Isus u svojoj riječi poziva kršćana da širi evanđelje svima koji lutaju u tami i nemaju svjetlo.

Ovo je neizvjesno vrijeme. Vrijeme kada se mnogi od nas osjećaju ugroženi na neki način.
To je utjecalo na mene… ali moja potreba je, da baš u ovim kriznim vremenima, hrabrije širim Evanđelje“ – rekao je biskup Barron

Biskup Robert Barron izjavio je da Katolička Crkva umjesto da oklijeva u širenju Evanđelja, treba još hrabrije svjedočiti Istinu u ovim kriznim vremenima. „Rane se moraju iscijeliti. Ako se okrenemo na drugu stranu ili to sakrivamo, to neće pomoći u ostvarivanju Istine“, rekao je Barron za CNA, te je dodao: „… ovo je neizvjesno vrijeme. Vrijeme kada se mnogi od nas osjećaju ugroženi na neki način. To je utjecalo na mene… ali moja potreba je, da baš u ovim kriznim vremenima, hrabrije širim Evanđelje.

“ Barron, koji vrši službu pomoćnog biskupa u Los Angelesu, poznat je po svojim video zapisima na YouTube-u, putem kojih objavljuje sve ljepote i intelektualne dubine katoličke vjere. Svoje propovjedi i razmatranja počeo je objavljivati upravo u vrijeme kada se počelo govoriti o seksualnim zlostavljanjima unutar crkvi u Americi. „Ono što radimo mi grešnici, jest to da na sve što se događa u svijetu gledamo sa stajališta svih vrsta neposrednih uzroka.

Gledamo svoj život kroz prizmu moći, časti i bogatstva, privilegija i svjetovnog uspjeha, a onda se uzrujavamo i brinemo, te sate i sate života provodimo zaokupljeni nevažnim stvarima. Ali kada vidimo svoj život i svijet iz Božje perspektive, njegov mir i spokoj ulaze u našu dušu. To visoko stajalište, u konačnici je vrh Kalvarije, s kojeg vidimo cijeli svijet kroz Ljubav koja se predaje za ljude“ „Kada se zaljubite u objektivnu vrijednost, tada život postaje divan. Izašli ste iz uskog kruga vlastitih zauzetosti i zaljubili se u nešto što vas poziva da nadiđete vlastiti ego”, rekao je Barron.

Autor: Ivana Jakuš; Book.hr

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Bog je dao čovjeku dobro volju na kojoj će strani…