Međugorje

Ako svaki dan u svoje srce stavimo dvije-tri riječi molitve, ono raste, razvija se i daje cvijet

Gospa kaže: Svi vi u obiteljima imate saksiju s cvijećem. Ako svaki dan u taj cvijet stavite dvije – tri kapi vode, vidite kako raste, razvija se i dođe jedna lijepa ruža.

Tako je i s našim srcem. Ako svaki dan u svoje srce stavimo dvije-tri riječi molitve, ono raste, razvija se i daje cvijet. Ako dva – tri dana u saksiju ne stavimo vode, vidimo kako cvijet nestaje kao da nikad nije ni postojao. Gospa kaže da, kada dođe vrijeme za molitvu, često puta mislimo: umoran sam, sutra ću! Dođe sutra i prekosutra, i tako svaki dan svoju molitvu udaljavamo od sebe, i u naše srce ulazi sve ono što dolazi s loše strane.

Gospa kaže kako cvijet ne može živjeti bez vode, tako i mi ne možemo živjeti bez ljubavi Božje. I kaže, molitva srca se nikada ne može naučiti ni nastudirati. Molitvu srca jedino možemo živjeti, iz dana u dan ići jedan korak naprijed.

Kad Gospa preporučuje post, od osoba koje su bolesne ne traži da poste o kruhu i vodi, nego da se taj dan odriču onoga što im je najdraže. Za osobe koje su zdrave, a kažu da ne mogu postiti, da ih boli glava, da im se manta, Gospa kaže, ako mi činimo post iz ljubavi prema Isusu i njoj onda neće biti nikakvih problema. Jedino što nedostaje je naša čvrsta volja.

Kaže Vicka


(Visited 80 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Poticajne misli uz zornice 2. prosinca Sjeti se, ponosan budi.…