Ako svaki dan u svoje srce stavimo dvije-tri riječi molitve, ono raste, razvija se i daje cvijet

Gospa kaže: Svi vi u obiteljima imate saksiju s cvijećem. Ako svaki dan u taj cvijet stavite dvije – tri kapi vode, vidite kako raste, razvija se i dođe jedna lijepa ruža.

Tako je i s našim srcem. Ako svaki dan u svoje srce stavimo dvije-tri riječi molitve, ono raste, razvija se i daje cvijet. Ako dva – tri dana u saksiju ne stavimo vode, vidimo kako cvijet nestaje kao da nikad nije ni postojao. Gospa kaže da, kada dođe vrijeme za molitvu, često puta mislimo: umoran sam, sutra ću! Dođe sutra i prekosutra, i tako svaki dan svoju molitvu udaljavamo od sebe, i u naše srce ulazi sve ono što dolazi s loše strane.

Gospa kaže kako cvijet ne može živjeti bez vode, tako i mi ne možemo živjeti bez ljubavi Božje. I kaže, molitva srca se nikada ne može naučiti ni nastudirati. Molitvu srca jedino možemo živjeti, iz dana u dan ići jedan korak naprijed.

Kad Gospa preporučuje post, od osoba koje su bolesne ne traži da poste o kruhu i vodi, nego da se taj dan odriču onoga što im je najdraže. Za osobe koje su zdrave, a kažu da ne mogu postiti, da ih boli glava, da im se manta, Gospa kaže, ako mi činimo post iz ljubavi prema Isusu i njoj onda neće biti nikakvih problema. Jedino što nedostaje je naša čvrsta volja.

Kaže Vicka


 6,797 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.