Ako se predaš Bogu tada ćeš se dati u vodstvo onoga koji je najmudriji!

Predati sve Bogu. Znam, lako je to reći. Netko s pravom može upitati zašto bi to uopće učinio! Pa, ako zbog ijednog razloga onda zato što je Bog – Bog! On je onaj koji te je stvorio i bez tebe te ne može spasiti.

On je onaj koji ti je dao život i za njega ima plan. On je onaj koji te najbolje poznaje i zna što želiš. On je onaj koji suosjeća s patnjama koje prolaziš jer ih je i sam prošao… Ako se predaš Bogu tada ćeš se dati u vodstvo onoga koji je najmudriji, koji je svemoguć i svemoćan. I ono što je najvažnije – on te nikada neće napustiti čak i kad ti budeš htio odustao od sebe. Neki s pravom mogu postaviti pitanje kako to učiniti. Najlakše i najbolje to ćeš napraviti iskrenošću.

Zato budi iskren prema sebi i prema Bogu. Nemoj razmišljati o tome što bi trebao predati Bogu, a što ne. Bog želi da mu predaš cijeloga sebe. Ne komadiće, ne dijelove svoga srca nego cijeloga sebe! On s tobom želi biti i u radosti i u patnji, u uspjehu i u neuspjehu, u sunčanim razdobljima i magli života, na obroncima, u nizinama… Iskrena molitva Bogu otvorit će ti vrata predanju, pa čak i ako mu kažeš: „Bože, ja ne znam kako ti predati sve“. Već si mu s time predao prvu prepreku – Bože, preuzmi moje predanje jer ja ne znam kako ću! On će znati kako će riješiti stvar, a ti budi strpljiv i ustraj.

Zapamti da te Bog ne zarobljava kad mu se predaš, zapravo te oslobađa i što mu više stavljaš svoj život u njegove ruke to više postaješ sobom. Bogu možeš predati svoje molitve, djela ljubavi, milostinju, ali nemoj ni zaboraviti predat mu svoje grijehe jer je Božja radost na poseban način u praštanju. I baš zbog svega ovoga predaj Bogu i ono najbolje što imaš. Predaj mu sva dobra djela i tople riječi koje si dao jer ionako bez njega to ne bi mogao ni učiniti. Bogu to ne treba, znam, ali itekako tebi treba koji si potreban Božje blizine. I što više Bogu daješ, to će ti on više uzvratiti jer si bio vjeran u svemu što si od njega primio. Ustani, brate moj, otvori svoje oči i srce pa se ponizno i iskreno predaj onomu tko se za te na križu predao.

 

Autor: duhovnost.net  Piše: mag. theol. Darko Rapić

 3,463 total views,  4 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.