Ako se predaš Bogu tada ćeš se dati u vodstvo onoga koji je najmudriji!

Predati sve Bogu. Znam, lako je to reći. Netko s pravom može upitati zašto bi to uopće učinio! Pa, ako zbog ijednog razloga onda zato što je Bog – Bog! On je onaj koji te je stvorio i bez tebe te ne može spasiti.

On je onaj koji ti je dao život i za njega ima plan. On je onaj koji te najbolje poznaje i zna što želiš. On je onaj koji suosjeća s patnjama koje prolaziš jer ih je i sam prošao… Ako se predaš Bogu tada ćeš se dati u vodstvo onoga koji je najmudriji, koji je svemoguć i svemoćan. I ono što je najvažnije – on te nikada neće napustiti čak i kad ti budeš htio odustao od sebe. Neki s pravom mogu postaviti pitanje kako to učiniti. Najlakše i najbolje to ćeš napraviti iskrenošću.

Zato budi iskren prema sebi i prema Bogu. Nemoj razmišljati o tome što bi trebao predati Bogu, a što ne. Bog želi da mu predaš cijeloga sebe. Ne komadiće, ne dijelove svoga srca nego cijeloga sebe! On s tobom želi biti i u radosti i u patnji, u uspjehu i u neuspjehu, u sunčanim razdobljima i magli života, na obroncima, u nizinama… Iskrena molitva Bogu otvorit će ti vrata predanju, pa čak i ako mu kažeš: „Bože, ja ne znam kako ti predati sve“. Već si mu s time predao prvu prepreku – Bože, preuzmi moje predanje jer ja ne znam kako ću! On će znati kako će riješiti stvar, a ti budi strpljiv i ustraj.

Zapamti da te Bog ne zarobljava kad mu se predaš, zapravo te oslobađa i što mu više stavljaš svoj život u njegove ruke to više postaješ sobom. Bogu možeš predati svoje molitve, djela ljubavi, milostinju, ali nemoj ni zaboraviti predat mu svoje grijehe jer je Božja radost na poseban način u praštanju. I baš zbog svega ovoga predaj Bogu i ono najbolje što imaš. Predaj mu sva dobra djela i tople riječi koje si dao jer ionako bez njega to ne bi mogao ni učiniti. Bogu to ne treba, znam, ali itekako tebi treba koji si potreban Božje blizine. I što više Bogu daješ, to će ti on više uzvratiti jer si bio vjeran u svemu što si od njega primio. Ustani, brate moj, otvori svoje oči i srce pa se ponizno i iskreno predaj onomu tko se za te na križu predao.

 

Autor: duhovnost.net  Piše: mag. theol. Darko Rapić

2,598 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: