„72 sata bez kompromisa“ kreću danas u deset hrvatskih gradova

SPLIT– Početak velike volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“ koja će trajati do nedjelje, 21. listopada, a odvijat će se u deset hrvatskih gradova: Splitu, Dubrovniku, Metkoviću, Sinju, Zadru, Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu, Suhopolju i Osijeku najavljen je na konferenciji za medije 18. listopada u Splitu.

Uime organizatora okupljenima su se obratili Pero Mihaljević, član Nacionalnog vijeća „72 sata bez kompromisa“, Mariela Milošević, koordinatorica projekta u Splitu, i Doris Nazor, voditeljica Volonterskog centra mladih SKAC_ST. Istaknuli su kako je riječ o međunarodnom projektu koji se već petu godinu održava i u Hrvatskoj i svake godine okuplja sve veći broj mladih. Izdvojili su neke od zanimljivijih akcija koje će se u Splitu odvijati ovih dana. Između ostaloga, bit će tu akcija sa starijima i nemoćnima, s osobama s posebnim potrebama, ali i različitih socijalnih akcija kojima će se pomoći najpotrebnijim obiteljima u Splitu.

 

Volonteri „72 sata bez kompromisa“ uključit će se i u akciju pošumljavanja Mosora – Boranka. To je samo mali dio od ukupno 50 akcija koje će odvijati u sljedeća tri dana na splitskom području. Na nacionalnoj razini, ove godine u projektu sudjeluje čak deset gradova, s ukupno oko tri tisuće volontera.

Okupljenima su se obratili i prorektor Sveučilišta u Splitu Goran Kardum, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita Magda Vrvilo, te savjetnica za kulturu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Meri Maretić. Svi su oni istaknuli važnost podrške institucija ovakvom projektu. Zahvalili su svim volonterima i organizatorima i zaželjeli uspješnu provedbu ovogodišnje akcije.

Organizatori su zahvalili svim podupirateljima, od lokalne razine gdje su podršku projektu dali Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija, do nacionalne razine gdje je svoju podršku i pokroviteljstvo nad projektom već treću godinu u nizu dala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U konačnici, organizatori su još jednom zahvalili svima koji su se kao volonteri uključili u projekt te su izrazili želju da se kroz ovaj projekt što više mladih uključi u redovito volontiranje. Istaknuli su ulogu i važnost mladih u ovoj priči: čak tri tisuće njih diljem Hrvatske spremno se odazvati i pokloniti svoje vrijeme tamo gdje je to najpotrebnije
.


Autor: IKA

 2,715 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.