Aktualno

„72 sata bez kompromisa“ kreću danas u deset hrvatskih gradova

SPLIT– Početak velike volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“ koja će trajati do nedjelje, 21. listopada, a odvijat će se u deset hrvatskih gradova: Splitu, Dubrovniku, Metkoviću, Sinju, Zadru, Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu, Suhopolju i Osijeku najavljen je na konferenciji za medije 18. listopada u Splitu.

Uime organizatora okupljenima su se obratili Pero Mihaljević, član Nacionalnog vijeća „72 sata bez kompromisa“, Mariela Milošević, koordinatorica projekta u Splitu, i Doris Nazor, voditeljica Volonterskog centra mladih SKAC_ST. Istaknuli su kako je riječ o međunarodnom projektu koji se već petu godinu održava i u Hrvatskoj i svake godine okuplja sve veći broj mladih. Izdvojili su neke od zanimljivijih akcija koje će se u Splitu odvijati ovih dana. Između ostaloga, bit će tu akcija sa starijima i nemoćnima, s osobama s posebnim potrebama, ali i različitih socijalnih akcija kojima će se pomoći najpotrebnijim obiteljima u Splitu.

 

Volonteri „72 sata bez kompromisa“ uključit će se i u akciju pošumljavanja Mosora – Boranka. To je samo mali dio od ukupno 50 akcija koje će odvijati u sljedeća tri dana na splitskom području. Na nacionalnoj razini, ove godine u projektu sudjeluje čak deset gradova, s ukupno oko tri tisuće volontera.

Okupljenima su se obratili i prorektor Sveučilišta u Splitu Goran Kardum, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita Magda Vrvilo, te savjetnica za kulturu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Meri Maretić. Svi su oni istaknuli važnost podrške institucija ovakvom projektu. Zahvalili su svim volonterima i organizatorima i zaželjeli uspješnu provedbu ovogodišnje akcije.

Organizatori su zahvalili svim podupirateljima, od lokalne razine gdje su podršku projektu dali Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija, do nacionalne razine gdje je svoju podršku i pokroviteljstvo nad projektom već treću godinu u nizu dala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U konačnici, organizatori su još jednom zahvalili svima koji su se kao volonteri uključili u projekt te su izrazili želju da se kroz ovaj projekt što više mladih uključi u redovito volontiranje. Istaknuli su ulogu i važnost mladih u ovoj priči: čak tri tisuće njih diljem Hrvatske spremno se odazvati i pokloniti svoje vrijeme tamo gdje je to najpotrebnije
.


Autor: IKA

(Visited 4 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
18. listopada spominjemo se svetog Luke. Budući da je nedjelja,…