Domagoj i Krešo Jakumetović

PREDSTAVLJENE KNJIGE RUŽA BIJELA I TREBAMO TE, KRISTE! AUTORA DOMAGOJA I KREŠIMIRA JAKUMETOVIĆA

Dana 21. svibnja 2021. godine u prostorima Nadbiskupijskog vikarijata u Osijeku, u Strossmayerovoj ulici 58 u petak, s početkom u 19.30 sati, održano je predstavljanje knjiga “Ruža bijela” i “Trebamo te, Kriste!”, autora Domagoja i Krešimira Jakumetovića.

O knjigama su govorili doc. dr. sc. Davor Vuković, profesor na Katoličkom-bogoslovnom fakultetu u Đakovu i sveučilišni kapelan Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Ana Penić, članica ženskog svjetovnog instituta „Obitelj Malih Marija“ u Osijeku, Nevenka Špoljarić, prof. i Marija Šešo, voditeljica Udruge Veronikin rubac.

U glazbeno-pjesničkom dijelu programa sudjelovali su također Dubravko, Lažeta, Zvonimir Žulj, Inge Bilić, Hrid Bilić i Stjepan Pečar.

Cijeli program protekao je u lijepom i jednostavnom duhovnom ozračju.

U nastavku donosimo govor autora ovih dviju knjiga:

Krešimir Jakumetović:

Dragi prijatelji, srdačan Vam pozdrav i hvala vam što ste došli večeras ovdje. To je dokaz Vaše vjere. To je pravo i istinsko svjedočanstvo Vašega pouzdanja u Gospodina i u njegovo beskrajno milosrđe. I ja Vam od srca na tome čestitam, jer uistinu mnogo je zvanih a malo izabranih, kako kaže Isus u Matejevom evanđelju. A vi ste izabrani da budete svjedoci ovoga susreta na koji nas je Isus večeras pozvao. Vi niste došli ovdje slučajno. Duh Sveti Vas je na to potaknuo te ste na taj način pokazali da se i unatoč ovom teškom i ubrzanom vremenu može odvojiti vrijeme za Gospodina. Time ste pokazali da ste Kristovi vjerni učenici i da može računati na Vas u svakom trenutku.
Jer ovo je uistinu vrijeme mnogih kušnji i izazova, vrijeme ispita prave vjere i pouzdanja u Isusa i u njegovu svemoć. Ovo je vrijeme koje donosi nemir u srca te umara duh, dušu i tijelo. Svijet u kojem se nalazimo jako je primamljiv i nudi puno toga te daje prividan i lažan osjećaj mira i sigurnosti, a u čiju zamku lako upadnemo. No, Božji sustav onih pravih vrijednosti je sasvim drugačiji od nametnutog nam ovozemaljskoga sustava i njegovih interesa. Jedino nam Isus Krist, naš Gospodin i Učitelj daruje onaj istinski mir i radost u našim srcima. Jedino nam po njemu dolazi spasenje.
Gospodin nam i sada kao i prije dvije tisuće godina dok je koračao ovom zemljom upućuje svoje riječi:
“Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene, taj će ga spasiti. Ta što koristi čovjeku ako sav svijet zadobije, a sebe samoga izgubi ili sebi naudi.“
Molimo te, Isuse, da nikada ne posumnjamo u tvoje riječi koje si nam donio, da nikada ne posumnjamo u tvoje riječi života vječnoga kojeg si nam obećao i kojemu nas vodiš. Neka uvijek u nama odzvanja tvoj glas kojim nam i sada govoriš: „Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?“
Draga sestro i dragi brate u Kristu, želja nam je da stihovi pjesama napisani u ovim knjigama čitatelju donesu mir, nadu, radost, praštanje i ljubav, te život u punini i slobodi djece Božje – da donesu, upravo, Krista koji je toliko potreban cijelome svijetu.
Neka Vas dobri Isus blagoslovi i obasja svojim svjetlom te ispuni Vaša srca svojom milošću, mirom i milosrđem!
Bog s Vama! Živjeli!“

Domagoj Jakumetović:

Dragi prijatelji, zahvaljujem vam što ste se odazvali na ovu promociju knjiga, a to još posebno jer se nalazimo u Gospinom mjesecu svibnju. Velika hvala svim sudionicima koji su s radošću i od srca prihvatili sudjelovati na ovom programu. Hvala ravnatelju ovoga vikarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Dragi Tukari te vlč. Davoru Vukoviću koji su nam omogućili da se predstavljanje knjiga održi upravo ovdje. A posebno zahvaljujem našem kamermanu Saši Orgonašu koji nas je vjerno pratio na svim našim predstavljanjima knjiga počevši od Vukovara, zatim Osijeka, Zagreba, Josipovca, Slatine, pa sve do Banja Luke. Zahvaljujemo i Obitelji Malih Marija i teta Evi koje su nam priredile nešto malo za okrjepu.
Bog Vas sve blagoslovio i čuvao, a Gospin zagovor pratio uvijek i posvuda. Hvala lijepa!“
Braća blizanci Krešimir i Domagoj Jakumetović rođeni su 10. studenog 1980. godine u Vukovaru. U rodnom gradu završili su 4. razred osnovne škole. Godine 1991. napuštaju opkoljeni Vukovar preko tzv. kukuruznog puta na Lušcu (Lužac je vukovarsko prigradsko naselje) nazvanog’ kasnije „Put spasa“, odlazeći u progonstvo.

Sljedeća četiri razreda osnovne škole završavaju u Republici Sloveniji, u Kranjskoj Gori. U ljeto 1995. godine vraćaju se u Republiku Hrvatsku i nastanjuju u Rijeci, gdje upisuju srednju Građevinsku tehničku školu. Zimi 1996. godine odlaze u Otok, mjesto nedaleko od Vinkovaca u kojima nastavljaju srednju Građevinsku tehničku školu.

Tijekom ljeta 1996. godine sele se u Vinkovce i tu završavaju srednjoškolsko obrazovanje. Godine 1999. put ih vodi na studij građevinarstva u Osijek koji obojica uspješno završavaju stječući zvanje diplomiranih inženjera građevinarstva. U jesen 2006. godine zapošljavaju se u Vukovaru na poslovima prostornoga i komunalnoga uređenja, graditeljstva te obnove grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Zanimajući se za produbljivanje znanja i iskustva kršćanske duhovnosti sredinom 2015. godine uspješno s pohvalom završavaju u Osijeku dvogodišnji program formacije u Školi za župne suradnike pri Pastoralnom centru Đakovačko-osječke nadbiskupije, stječući teološko-liturgijsko znanje i vještine potrebne za službu animatora u pripremi i animiranju molitvenih susreta u župi. U župi su uključeni u molitvenu zajednicu Dobri Pastir za duhovna zvanja, misijsku skupinu, grupu čitača, a također su i bliski suradnici Postulature bl. Ivana Merza te širitelji štovanja Božjega Milosrđa.

Domagoj i Krešimir Jakumetović do sada su objavili knjige: Vukovarska čežnja (UPT Đakovo, 2015., knjiga poezije), Apostol Kristov (UPT Đakovo, 2016., knjiga sadrži 60 pjesama te tekstove o bl. Ivanu Merzu, a objavljena je uz 120. obljetnicu njegova rođenja), Krist, nada, naša (UPT Đakovo, 2018., knjiga križnoga puta) i Ruža Bijela (UPT Đakovo, 2019., knjiga poezije u čast Gospi).

www.rastimo u vjeri.com


Za Portal “Rastimo u vjeri”: Krešimir Jakumetović

(Visited 92 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Crkva slavi Nedjelju Pedesetnice ili svetkovinu Duhova, jedna je od najstarijih kršćanskih svetkovina Crkve.…