Vijesti iz Vatikana

Papa se pomolio pred jaslicama na Trgu sv. Petra

Posljednjega dana kalendarske godine, u ponedjeljak 31. prosinca, papa Franjo predvodio je u bazilici Sv. Petra u Vatikanu molitvu Prve večernje svetkovine Bogorodice Marije nakon koje je izloženo Presveto te otpjevan svečani Te Deum za završetak građanske godine.


Nakon tradicionalne zahvale za godinu koja se bliži kraju, Papa je posjetio jaslice od pijeska postavljene na Trgu sv. Petra. Prolazeći ispod Berninijevih kolonada papa Franjo se otišao pozdraviti s turistima, Rimljana i vjernicima koji su ga oduševljeno pozdravljali.

Zatim se zadržao u molitvi pred jaslicama koje su od pijeska iz Jesola izradili najveći umjetnici koji njeguju ovo jedinstveno umijeće. Po povratku u Svetu Martu, Papa je ponovno prošao Trgom ali drugom stranom te se, nasmijan i opušten, pozdravljao s mnoštvom koje je čekalo da ga pozdravi. Prve jaslice od pijeska izrađene od pijeska koje su postavljene na Trgu sv. Petra u Vatikanu 7. prosinca mogu se razgledati do 13. siječnja, kada se završava božićno liturgijsko vrijeme.

Sutra su prve Papine liturgijske obveze u 2019. godini: misa na svetkovinu Bogorodice Marije u bazilici u 10 sati,
a potom Angelus s prozora na trećem katu Apostolske palače.


Autor:VATIKAN

(Visited 85 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Novu godinu započinjemo na najljepši mogući način, proslavom velikog marijanskog…