Izdvojeni članak

11. veljače – GOSPA LURDSKA

Poštovani štovatelji bl. Ivana Merza !

U duhu našega Blaženika koji je bio veliki štovatelj Gospe Lurdske o kojoj je mnogo pisao, tri puta je sam hodočastio u Lurd te promicao njezino štovanje, šaljem Vam ovaj mail danas na Njezin blagdan, kao i u spomen našega bl. Ivana.

Svake godine 11. veljače slavimo Gospu Lurdsku. Toga dana 1858. g. u Lurdu, malom gradiću na jugu Francuske,  nebo se otvorilo te prosulo i još uvijek prosipa mnoštvo svojih milosti na čovječanstvo, pogotovo na one koji se odazivaju Gospinu pozivu što ga je preko Bernardice uputila svijetu. Cijela lurdska poruka može se sažeti u samo jednu jedinu rečenicu: „MOLITE I ČINITE POKORU ZA OBRĆENJE GREŠNIKA“.

U privitku Vam šaljemo  knjižicu  LURD SUSRET NEBA I ZEMLJE koja je priređena prema autentičnim lurdskim izvještajima koje je prikupio najveći proučavatelj i poznavatelj lurdskih ukazanja poznati francuski svećenik-teolog Rene Lorentin. Knjižica autentično prikazuje kronološkim redom lurdska ukazanja i potom njihovu poruku.

Mnogima koristi sljedeći način čitanja ove knjižice: prate događaje po danima tj. pročitaju određenog datuma opis ukazanja koje se toga dana dogodilo u Lurdu. Glavni dio   ukazanja zbio se u razdoblju od 11. veljače do 4. ožujka.  Nakon toga bilo je još samo tri ukazanja,  25. ožujka (Blagovijest), 7. travnja i završno ukazanje 16. srpnja (blagdan Gospe Karmelske). Ukupno 18 ukazanja.

 

Evo jedan veoma zanimljiv detalj za koji mnogi ne znaju, a koji je tako poticajan i ohrabrujući za svakoga tko moli krunicu. Gospa se Bernardici uvijek  ukazivala s krunicom u ruci. I ne samo to. Kad je Bernardica molila na svojoj krunici (uvijek na početku svakoga  ukazanja), Gospa ju je pratila na svojoj krunici. Ona nije micala usnama, nego je  samo nizala zrnca na svojoj krunici. Time je Gospa dala dvije velike poruke svima nama. Prvo, kad se ukazivala s krunicom u ruci potvrdila je da je krunica važna molitva te da je treba svakodnevno moliti. Drugo, kad molimo krunicu i nas Gospa prati na svojoj krunici;  svaku našu Zdravomariju pamti, bilježi i pohranjuje u svome srcu i dijeli potom svoje milosti onima koji joj se obraćaju tom molitvom.

Vrhunac lurdskih ukazanja bio je blagdan Blagovijesti, 25. ožujka 1858: Gospa je tada konačno objavila svoje ime: JA SAM BEZGRJEŠNO ZAČEĆE.

NAŠA GOSPO LURDSKA, MOLI ZA NAS !

MARIJO BEZ GRIJEHA ISTOČNOGA ZAČETA

MOLI ZA NAS, KOJI SE TEBI UTJEČEMO !

 

Evo nekoliko misli našega bl. Ivana o Lurdu i molitvi krunice:

„U Lurdu sam zavolio krunicu koja će mi uz sv. Euharistiju biti najvjerniji prijatelj do groba. Kada vam bude u životu teško i kada vas snađu nevolje, uzmite Gospinu krunicu i ona će vas utješiti i dati vam snage da sve mirno snosite sa potpunim predanjem u Volju Božju.“

Srdačan pozdrav svima i puno milosti od Gospe Lurdske !


Autor: POSTULATURA ZA KANONIZACIJU BL. IVANA MERZA

 

 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Gospodin mi je baština i čaša: Ti u ruci držiš…