Žana Bekavac: 40 dana za život doista spašava živote majki i djece

ana_bekavac_3_

“Draga majko poručujem baš tebi u ovom trenutku koja si saznala za trudnoću i sad si u strahu u očaju i ne vidiš izlaza, nisi sama, ne boj se rodi to dijete, vjeruj da će ti biti na radost i blagoslov!”, poručuje Žana Bekavac, volonterka udruge U ime obitelji, majka četvero djece, koja se i sama našla u teškoj situaciji u kojoj je razmišljala o pobačaju. Danas Žana sudjeluje u radu Udruge Betlehem, te sudjeluje u molitvama inicijative “40 dana za život”.

“Priključila sam se molitvama ispred bolnice. U ove tri godine imam predivna iskustva, to je zaista predivno ozračje ispunjeno molitvom, mirom i ljubavlju. Lijepo je vidjeti kako nam se u molitvi priključuju i mladi i stari. Ova i slične inicijative su nešto najljepše što se moglo dogoditi našoj zemlji, velika je to milost od Boga. 40 dana za život doista spašava živote majki i djece. Pobačaj ne može i ne smije biti rješenje”, rekla je Žana za narod.hr

“Ja sam se odvažila javno progovoriti o svojoj situaciji, što sam prolazila u tom trenutku kad sam mislila da je jedino rješenje učiniti pobačaj i kako sam dobila uistinu konkretnu pomoć u svakom obliku od Udruge Betlehem. Ljubimo i ne osuđujmo jer nikad ne znamo kroz što prolaze majka ili otac koji pristaju ubiti svoje dijete. Preteško je to za sve… stoga ljubimo i budimo milosrdni jedni prema drugima, je upravo ta ljubav je meni pomogla da me grle ručice moga sina i kažu: mama, volim te do neba!”, kaže nam Žana.

Žana je svoju priču već ranije ispričala za Zadarski list, pa njezinu priču prenosimo u cijelosti:

“Kad si u teškoj situaciji i kad nemaš podršku bližnjih i okoline, automatizmom se brzo prebaciš na stranu zla i onda misliš: eto, ni oni te ne podržavaju, moraš se riješiti djeteta, moraš abortirati, odnosno ubiti dijete, jer to jest ubojstvo. To onda vidiš kao jedini izlaz, a ja nakon svega poručujem kako se ne treba zatvarati u sebe nikad, a pogotovo kad je teško. Pobačaj nikad nije rješenje. Treba kucati, tražiti pomoć, jer uvijek postoji izlaz, uvijek. Rođenjem moje djece ja sam primila velike blagoslove od Boga, On mi je poslao predivne ljude na moj životni put. Na početku sam bila odbačena od svih, a danas me Bog šalje da pomažem drugima, majkama i očevima u sličnim situacijama kao što je bila moja”, otkrila je Žana.

ana_bekavac_2_

Ona je bila trudna s četvrtim djetetom i bila je očajna jer ništa u njezinom životu nije išlo na ruku tom djetetu. Odlučila je abortirati dijete.

“Već sam se naručila za abortus, ali u Šibenik. Nisam htjela tu u Zadru gdje me svi znaju. I dok sam govorila što želim napraviti, neki unutarnji glas mi je govorio: “Nemoj, postoji rješenje”. Pokušala sam preko interneta i pronašla stranicu Udruge Betlehem. Poslala sam e-mail i tražila od njih pomoć, ali i dalje odlučna da pobacim. U vrlo kratkom vremenu javio mi se pater Marko Glogović, predsjednik Udruge Beltehem i ponudio mi pomoć. Konkretnu pomoć i to na način da se javim jednoj ženi u Zadru koja će mi pomoći. Ohrabrio me pater Marko da to ne učinim, da ne abortiram” počinje svoju priču Žana.

“Ljubav i prihvaćanje, to je ono što mi je trebalo. I dobila sam to i od patera Marka i od udruge Betlehem. Ovim svjedočanstvom želim pomoći svim onim majkama, ali i očevima koji su u sličnim situacijama, da se uvijek odluče za život, a ne smrt djeteta kojeg iz nekog razloga nisu željeli. Ja sam osjetila ohrabrenje koje kaže “Tu sam, ne boj se!” Ja sam u ljudima koji su mi pomogli da svoje dijete ne pobacim, prepoznala Isusa Krista koji ne osuđuje nego me ljubi upravo ovakvu kakva sam. Svaka trudnica je kraljica. Svaka majka je kraljica. Upravo tako sam se osjećala nakon što su mi ti ljudi otvorili oči i srce za moje nerođeno dijete – kao kraljica”, priča ona.

“Počela sam odlaziti na molitve zajednice Apostoli krvi Kristove, oni su mi i nakon rođenja moga djeteta pomagali materijalno i duhovno. Moja obitelj me osuđivala i bila rezervirana prema meni. Ali, zato sam ja dobila svoju novu obitelj i hvala Gospodinu na tom daru”, sretna je Žana danas.

“Nisam bitna ja, nego Onaj koji mi je pružio ruku i pomogao mi, a to je Krist. Bilo je suza, napasti, kušnji, ali sve izdržiš ako znaš da nisi sama … Znala sam da sam donijela ispravnu odluku i da ću roditi svoje dijete. Bila sam sigurna jer sam tada, a i sada imam ljude koji mole za mene. Porođaj je bio težak, ali ja sam osjetila njihovu molitvu i sve je tada bilo lako. Rodila sam velikog i prelijepog sina. Mog Ivana. Rođenjem moje djece, svih četvero, u moju kuću i srce ušao je blagoslov. Danas sam sretna i ponosna i želim reći da se isplatilo. Ako se preko ovog mog svjedočanstva spasi i jedan dječji život, do neba ću biti zahvalna Bogu, kojemu svaki dan zahvaljujem na daru života i na svoj svojoj djeci. Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube”, zaključuje Žana.

Izvor: narod.hr

1,798 total views, 2 views today

Admin

1 Comment

  1. Avatar
    Marica listopad 11, 2016

    Predivno svjedočanstvo i ohrabrenje svima onima koji se nađu u slicnoj situaciji.
    Bog uvijek ima rješenje za svaku situaciju u kojoj se nađemo.
    Bog neka blagoslovi udrugu Betlehem i sve drage ljude koji mole za spas nerođenih.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: