Vlč. Zlatko Sudac – o Novom nebu i Novoj zemlji. Emanuel, s nama Bog. (VIDEO)

vlč zlatko sudac

„Tvoj drugi dolazak iščekujemo“ i dokle god se ne dogodi, uvijek smo u vremenu previranja, rasta, borbe, u vremenu čišćenja.

Kako ga vidim? Pa pisano je da će dojenče gurati ruku u leglo zmijsko i ništa mu neće biti. Da se zlo više činiti neće. Prekrasno, gotovo poetski izrečeno. Ono što i ja negdje duboko u srcu osjećam.

Nema više patnje, nema više bola, ni straha, ni zabrinutosti, krivnje, grijeha, tjeskobe. Stanje mira. Sveprisutnoga Boga, blagostanja, istinske životne radosti. Fundamentalne radosti. Ne trenutne koja kao balon pukne, nego duboke, sveprisutne Božje radosti.

Stanje u kojemu mi nećemo izgubiti na svojoj osobnosti, nego ćemo tek po spoznaji i istini rasti. Tako ja to nekako mogu sebi protumačiti. A ono što Bog sprema nadilazi apsolutno sve što mi možemo promišljati o tom misteriju.

Ratio neće biti ukinut. Dapače. Ja bih rekao da će biti srcem vođen. Sada je često jedan odmak ili sukob kod ljudi između razuma i srca, a u tom stanju, kako ga vidim – Novo nebo i Nova zemlja – ratio će biti nadopunjen ljubavlju srca.

Anđeli su cvijeće neba. Neće nas možda više morati čuvati od utjecaja zla. Ne možda nego sigurno neće, ali će i te kako biti. S obzirom da su anđeli duhovna bića, bit će učitelji, putokaz, pomoć, prijatelji, ljubljeni u Božjem smislu riječi. Oni koje istinski volimo, koji su nam darovani od Boga na životnoj stazi. Novo nebo, Nova zemlja, gdje Bog hoda sa svojim narodom. Emanuel, s nama Bog.

Prilikom preuzimanja tekstova potrebno je linkom potpisati naš portal http://rastimo-u-vjeri.com/ kao izvor.
Hvala na razumijevanju i Bog Vas blagoslovio.

2,874 total views, 2 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: