VLČ ZLATKO SUDAC – Bog nije daleko ni od jednog čovjeka

 

Prostor današnjeg ateizma je nepravda, korupcija, pedofilija, skandali, zloupotreba vlasti, nepoštenje, laž, licemjerstvo, izrabljivanje, podobnost, neizvjesnost, zbunjenost, nepovjerenje…

I ateisti i teolozi neka izbiju iz glave da će bilo kakvom teorijom oboriti ili obraniti Boga. Ljudi se susreću i sukobljavaju s Bogom u Životu, a Život je najveća vrijednost, on je za sve, iznad svega.

Da, današnji ateizam ponekad čini uslugu Crkvi. On je na slavu Božju što, makar i nehotice, pročišćava i spašava teologiju i Lice Božje od licemjera. Unatoč svojoj snazi koju današnji ateizam dobiva od nevjere vjernika, neka se ne nada pobjedi nad Vjerom. Vjera je čisti Očev Dar, niti je, niti će ikada podlijegati raznim „religio licita”.

Današnji ateizam, prije nego li izdahne, učinit će još jednu povijesnu lekciju. On se danas sukobljava s prirodom pa je tamo gdje se dokopao vlasti, sve manje strujanja – što je više vode; manje pameti – što je više škola; manje kruha – što je više uspjeha; manje prava – što je više zakona; više bogova – to je više ateizma.

2,440 total views, 2 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: