Vlč. Mario Matković: ‘Bog je spasio Žrnovnicu’

Vlč. Mario Matković, župnik Župe Uznesenja BDM u Žrnovnici, naselja koje je među najpogođenijima u razornom požaru, objavio je na Facebooku status:

Dragi moji župljani Žrnovnice.

Kao župnik, najmanje što sam mogao učiti bilo je ostati s vama, suosjećajući u vašim strahovima za vaše domove i živote. Najviše što sam mogao učiniti jest braniti župnu kuću da ne izgori, što sam i činio jer je opasnost prošla tek u 4 sata iza ponoći.

Sada kada se gase kamere i nestaju bljeskovi fotoaparata, pozivam i potičem Predsjednika Vlade i Predsjednicu da svojom konkretnom operativnošću, mojim župljanima koji su izgubili kuću i kojima su uništena poljoprivredna dobra, pomognu pravednom financijskom naknadom. Jer time će te barem malo ublažiti rane i strahote, koje su nastale zbog ovog stravičnog požara.

Kao župa ćemo, kada se sagledaju sve štete, posebno onima najugroženijima pokazati kršćansku djelotvornu ljubav i konkretnu pomoć.

Kada sam promatrao vatreni obruč koji je dolazio iz Srinjina to me je strašno podsjetilo na Kornatsku tragediju, činilo se kao da će cijelu Žrnovnicu doslovno pomesti. Uz nadljudske napore mojih župljana, kao i vatrogasaca, ipak slobodno možemo reći:

BOG JE SPASIO ŽRNOVNICU.

 

832 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: