Video molitvene nakane 2017: Papa poziva na molitvu za jedinstvo kršćana

VATIKAN,- Sveta Stolica je izdao prvu video molitvene nakane Franjo za mjesec siječanj 2017. Ona poziva molitvu za one koji doprinose jedinstvu kršćana ponedjeljak.

“U današnjem je svijetu, mnogi kršćani različitih Crkava zajedno raditi u službi čovječanstva u potrebi, za obranu života čovjeka i dostojanstva, stvaranja i protiv nepravde. Ova želja da hodaju zajedno, surađivati u službi i solidarnosti sa slabima i patnje, je izvor radosti za sve.

Sveti Otac moli da se obnovi potpuno crkveno jedinstvo kako bi se ublažilo teškoće i izazove s kojima se susreće čovječanstvo. Donosimo Papin tekst u cijelosti:

Danas mnogi kršćani iz različitih crkvi zajedno rade kako bi služili čovječanstvu u potrebi: brane ljudski život i njegovo dostojanstvo, čuvaju stvoreno te se bore protiv nepravde. Ova želja da se ide zajedno, da se surađuje kako bi se pomoglo najslabijima i onima koji trpe, izvor je radosti za sve nas. Pridruži mi se u molitvi kako bi svi po svojoj molitvi i djelatnoj bratskoj ljubavi doprinijeli ponovnoj uspostavi crkvenog jedinstva u službi izazova s kojima se suočava čovječanstvo – stoji u poruci pape Franje.

 

Ovaj video su inicijativu Svjetske molitvene mreže u suradnji s vatikanskom Television Center.

 

Izvor: aciprensa.com

1,616 total views, 2 views today

Admin

1 Comment

  1. Avatar
    dubravka lipanj 16, 2017

    Gospodine Isuse,
    molim Vas sveti moji svi koji se molite za nas u nevolji da me stavite u vaše jake molitve kod dragog Boga da mi svojom svemogućom snagom podari ozdravljenje od teške bolesti raka i da uvijek bude uz mene.Ojačaj me Gospodine pomozi mi.Hvala od srca.Amen.

Leave reply

<

*