Tavelić nas poziva na odvažnost u svjedočenju istine

U euharistijskom zajedništvu sa svećenicima Kustošijskoga dekanata, domaćim župnikom Božidarom Tenšekom i župnim vikarom Markom Torbarom, svečano misno slavlje predslavio je dr. o. Anto Gavrić.

Uvodeći u homiliju, Gavrić se osvrnuo na pročitani ulomak Pavlove Poslanice Rimljanima u kojem sveti Pavao podsjeća da se svi prividni i trenutačni neuspjesi ne mogu mjeriti s pobjedom koju Bog daruje u zajedništvu sa samim sobom.
Istaknuo je kako se sveti Nikola Tavelić, duboko zagledan u Pavlove riječi: „Tko nas može rastaviti od ljubavi Kristove”, nije bojao otvoreno naviještati da je Isus Krist jedini spasitelj, usprkos prijetnjama da će ga ubiti, spaliti i pepeo rasuti.

– Taj rasuti pepeo nije propao nego se širio posvuda, diljem svijeta, pronoseći snagu i vjeru, vjeru u Gospodina i ljubav prema Kristu – rekao je o. Gavrić.

Govoreći o mučenicima, rekao je da su oni naši suputnici koji nas uče kako uvijek odgovoriti na Gospodinov poziv te kako do kraja darivati svoj život za Evanđelje i Krista.

– Mučenici poput svetog Nikole Tavelića pozivaju nas na odvažnost u svjedočenju i promicanju istine, uče nas kako strpljivo podnositi klevete i laži i kako u sebi ne ugasiti ljubav Kristovu prema svakom čovjeku – istaknuo je Gavrić, poručivši vjernicima da i oni kao sveti Nikola Tavelić žive u zajedništvu s Crkvom te mole za onu snagu duha koju je naš svetac zadobio od Krista.

– Mučenici su znak jedinstva i promatrajući život i misionarski rad svetog Nikole Tavelića, možemo vidjeti da kao što je u povijesti sveti Nikola povezivao Bosnu, Palestinu i Svetu zemlju, tako i danas nastavlja povezivati hrvatski narod – zaključio je Gavrić.

Proslavi župne svetkovine prethodila je pobožnost Devet velikih petaka te trodnevnica tijekom koje su euharistijska slavlja predvodili župnik župe sv. Josipa na Trešnjevci Damir Ocvirk, župnik župe Svih svetih u Sesvetama Mario Migles i župnik župe sv. Mirka u Šestinama Robert Šreter. Posljednjeg dana trodnevnice, u nedjelju, 13. studenoga, mladi župe izveli su predstavu „Izgubljeni dragulj”.

 

Izvor: Laudato.hr

1,159 total views, 2 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: