Strah može nama vladati samo utoliko koliko mu se mi ne odupiremo, i ne govorimo: “Da, Oče”. Nedostatak predanja potječe otuda što mi ne vjerujemo Ljubavi Boga Oca, koja neće dopustiti da budemo kušani preko naših snaga

nb

Strah je samo razložan ako mi iz naših misli i vjere isključimo Isusa Krista. Međutim, ako mi u to, što nam strah opasno stavlja pred oči, uključimo Isusa, onda odjednom sve postaje drukčije. (…) Kao kod Njegovih zaplašenih učenika pred nas stupa Gospodin riječima: “Mir vama!” (Iv 20,21) Njegova kraljevska riječ ulijeva u naše srce mir i On nas krijepi. U onoj mjeri koliko mi vjerujemo da se nevolja i strahota pred kojom smo se plašili, ne odvija mehanički u svojoj grozoti, nego da On nastupa kao netko sasvim drugi, sve se mijenja.

Isus k nama dolazi kao svjetlo koje za nas rasvjetljava tamu ― kad knez mira donosi mir i kada strah nestaje. On stupa prema nama kao pomagač i dopušta nam da u toj nevolji doživimo pomoć. (…) On postupa prema nama u svojoj svemoći, koja u najvećim nevoljama i strahotama dariva čudo očuvanja i može nama pomoći. (…)

Tako se to dogodilo apostolima na Genezaretskom jezeru, kada su ih valovi zamalo progutali i kada su oni od straha započeli vikati. Iznenada se među njima nađe Isus i reče: “Odvažni budite! Ja sam, ne bojte se!” (Mt 14,27). Bila je to kao zapovijed: Ne bojte se, jer ako se bojite, kažnjavate Moju ljubav prezirom kao da se u nevolji ne bih za vas zauzeo. (…) On nas čvrstom rukom vodi kroz valove. Nitko nas toliko ne ljubi kao naš Gospodin Isus Krist…

Ako imam Boga, onda imam sve što mi treba ― i u najtežim vremenima. “Ako je Bog za nas, tko će biti protiv nas?” (…)

Strah je patnja, no nema patnje koja ne nosi u sebi blagoslov i u kojoj ne bi bile skrivene božanske radosti…

Kada nas muči strah, neka nas obuzme mir koji nadilazi svaki razbor, mir koji teče kao struja iz Božjeg srca u naše srce i u sebi nosi veliku sreću. Isus je naš mir. I zato što se On u takvo vrijeme straha najviše osjeća obvezatnim doći k nama, okusit ćemo taj mir kao nikada dotada. To je predokus. A kakav li će mir biti u Božjem gradu, gradu vječnoga mira, kad nam se nikakav strah i nevolja više ne mogu približiti. Gospodin ti želi darovati taj pravi mir ― On koji je mir sam. Upravo u situaciji u kojoj prijeti strah, smiješ u vjeri čekati na taj dragocjeni dar.

Autor teskta: Schlink

 

Prilikom preuzimanja tekstova potrebno je linkom potpisati naš portalhttp://rastimo-u-vjeri.com/ kao izvor.
Hvala na razumijevanju i Bog Vas blagoslovio.

 

993 total views, 2 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: