Pravilo broj 1 – „Puknutu trstiku ne lamaj, nego zacijeli“.

drvo

Jedan mladić napisao je ovo: „Ja žalim što sam čovjek. Ja bih želio biti jedno biće koje bi biološki bilo niže od čovjeka i onda bi biološki mogao nesmetano uživati“. Taj mladić žali što je čovjek, mrzi sebe kao čovjeka; on želi da u njemu umre čovjek – a kada u čovjeku umre čovjek, što ostaje? – Životinja. Ali zašto taj mladić mrzi sebe zato što je čovjek? Pa zato što osjeća da je postao

nesposoban za ono što čovjeka čini čovjekom, a to je ljubav koja je spremna živjeti za drugoga. Zato je Isus Krist za nas vječno nadahnuće da i mi živimo za druge i tako u sebi spasimo čovjeka kao što je Krist bio čovjek koji je živio za druge i umro za druge.

Najstrašnija eksplozija koja prijeti današnjem svijetu jest eksplozija ljudske sebičnosti – ona razara čovjeka kao čovjeka“. Netko je rekao: „Izgleda kako današnji čovjek postižući sve veće uspjehe na polju znanosti i postižući veći životni standard, sve više gubi volju za život“.
Poznati misionar, po zanimanju liječnik Albert Schweizer 30 je godina proživio u Africi. Kao liječnik pomagao je siromašnoj dječici, liječio ih, gradio bolnice. Živio je u doslovnom smislu riječi za njih. Kada je umirao javili su kako je jednoj ženi hitno potrebna pomoć jer je imala težak porod. On je rekao onima koji su stajali oko njegova kreveta neka idu toj ženi pomoći. Kada su se vratili on je bio mrtav.

On dakle i umirući misli na druge, jer čitav život živio za druge.

Ne boj se! Bog te voli!

 

Prilikom preuzimanja tekstova potrebno je linkom potpisati naš portalhttp://rastimo-u-vjeri.com/ kao izvor.
Hvala na razumijevanju i Bog Vas blagoslovio.

764 total views, 2 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: