Posjetite mjesto Isusova rođenja iz svog doma

Bazilika Rođenja Isusova naziv je crkve u Betlehemu koje je izgrađena na mjestu gdje je rođen Isus.

Grotto-of-the-Nativity

Autor: medjugorje-info.com Foto: Darko Tepert

Ova crkva se nalazi u zajedničkom vlasništvu Grčkog pravoslavnog patrijarhata u Jeruzalemu, Armenskog jeruzalemskog patrijarhata i Kustodije Svete zemlje, to jest franjevaca koji u ime Svete stolice i Katoličke Crkve čuvaju sveta mjesta.

Kako kršćani diljem svijeta ovom mjestu hodočaste još od drugog stoljeća, UNESCO ga je 26. lipnja 2012. godine upisao na popis mjesta svjetske baštine u Aziji, uključujući i obližnje armenske, franjevačke, grčkokatoličke i grkopravoslavne samostane, crkve, tornjeve, terasaste vrtove i hodočasničke staze. Isti dan je upisana i na popis ugroženih mjesta svjetske baštine zbog kontinuirane opasnosti i čestih sukoba Izraelaca i Palestinaca.

”Hic de Virgine Maria Jesus Christus natus est” (Ovdje se od Djevice Marije rodio Isus Krist), latinski je natpis urezan na srebrnoj zvijezdi koja obilježava mjesto Isusova rođenja. Ovdje možete posjetiti Spilju Isusova rođenja.

4,605 total views, 0 views today

(Visited 1.476 times, 1 visits today)
Admin

1 Comment

  1. Avatar
    anton kulušić pula veljača 09, 2016

    15 02 2014 umro je moj mili dragi i nikad prežaljeni otac kulušić šime pokoj mu duši njemu i mojoj majci kulušić juliji braćo molite za mog oca i majku samnom

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*