Podrška biskupima

images-cms-image-000012851

Posljednjih godina, u brojne škole, vrlo agresivno i sistematski, dolazile su ponude za promicanje grijeha bludnosti te borbu protiv plodnosti i rađanja, preko predavanja nekih doktora i studenata, tribina, anketa, nekih časopisa, pa i školskih knjiga, pozivanja nastavnika na “edukaciju” u Zagreb, preko brošura i letaka  koje su pokušavali dijeliti učenicima i roditeljima, filmova, seminara, tzv. “edukacije edukatora”, “memoaidsa”, preko pokušaja postavljanja već uramljenih plakata i sl., ovijeno pričama o “programu djelovanja za mlade”, o navodnoj brizi  za “reproduktivo zdravlje”, za “sprečavanje AIDS-a”, za “spolni odgoj” i sl.. Često to stiže uz preporuku institucija vrlo zvučnih i poznatih naziva.

Promicatelji ovih pogubnih ideja pronalaze i razne druge smicalice u želji da im ravnatelj škole otvori vrata. U nekim školama nemoralnim odgojem se bave i nastavnici biologije.

Formirali se se već i lobiji koji besramne planove nastoje još više proširivati, bilo kroz posebni predmet ili kroz već postojeće predmete prirode i društva, biologije, filozifije, etike, sata razredne zajednice i razne “radionice”.

U ovome tekstu želim objasniti zbog čega je sve to neprihvatljivo.

Ponajprije treba čestitati hrvatskim biskupima, što su se i oni javno usprotivili nemoralnom odgoju kojega se je provodilo po školama. Na sličan način, protiv zloupotrebe školskog sustava već su reagirali katolički biskupi i u brojnim drugim zemljama.

Biskupi se sigurno nećete pokolebati zbog protivljenja koja dolaze s raznih strana. Dirnuli su zapravo u “osinjak”. Napali se vrlo organiziranu strukturu koja se na svjetskom planu bori protiv kršćanskog stava o ljudskoj spolnosti, braku i roditeljstvu, koja se bori protiv rađanja djece.

Kada se nemoralni školski programi u Hrvatskoj usporede s onim što se danas zbiva po školama Ukraine, Rusije, Latvije, Rumunjske, Bugarske i sl., vidi se da se radi o zajedničkom programu kojega antinatalitetne međunarodne organizacije žele nametnuti svim postkomunističkim zemljama Srednje i Istočne Europe.

2016-7-Sibenik-Rogic

Te organizacije imaju svoje suradnike u brojnim zemljama, a za svoje pogubne planove osobito žele osvojiti područje državnog zakonodavstva, javnih glasila, medicine i školskog sustava. Ipak, nadam se da im to u Hrvatskoj neće uspjeti.

Kao što pripadnici pogrešnih ideologija pokušavaju reklamirati bludnost i prezervativ kroz predavanja i tribine, tako su na sličan način desetljećima, dok AIDS-a još nije niti bilo, pisali neprihvatljive školske udžbenike, pogotovo iz biologije, izdavali besramne letke, knjižice i filmove, držali isto takva predavanja, kako mladima po školama, tako i odraslima po “zadružnim domovima”.

Tada su poticali na upotrebu griješnih sredstava s direktnim izjavama da se zalažu protiv rađanja. A sada se netko čudi zašto nam je nizak natalitet, zašto izumiremo.

Onaj tko moli Krunicu, taj se trudi oko spasa svoje duše, a istovremeno pruža sigurnost i svome narodu da će preživjeti. Međutim, ako se u maternici nalazi zmija spirala, ako se u džepu ili torbi umjesto Krunice nalazi prezervativ ili kutija s antibaby pilulama, onda se umjesto pravog štovanja Isusa i Majke Božje, radi o služenju lažnim božanstvima od kojih se umire.

Sada, kada su statističke činjenice o izumiranju prodrle u javnost, neprijatelji ljudskog života često izbjegavaju direktne izjave da se bore protiv rađanja brojne djece, ali se i dalje bore protiv braka i protiv rađanja.To čine obmanjivanjem stanovništtva da djeluju protiv AIDS-a.

Ali, erotizirajući djevojke i mladiće, podržavajući predbračni seksualni život, zapravo razdvajaju povezanost koju je dragi Bog predvidio između seksualnog života, braka i začeća. Kao rezultat, propadaju ne samo pojedinci, nego i zajednica. Pojavljuje se porast brojnih spolno prenosivih bolesti, razvoj negativnih stavova prema braku i roditeljstvu, neopravdano odgađanje ili potpuno izbjegavanje braka, dolazak u brak s narušenim duhovnim, psihološkim i biološkim predispozicijama. Raste postotak neplodnih bračnih parova i rastava brakova s posljedicama ne samo za supružnike, nego i za djecu i društvo. U brojnim župama u crkvu na nedjeljnu Sv. Misu dolazi manje mladih nego za vrijeme komunizma, kada još nije bilo školskog vjeronauka. Strmoglavo pad natalitet, zatvaraju se brojne škole, narod biološki izumire.

Spomenut ću dva konkretna događaja koji su sa svime ovim povezani, a govore vrlo mnogo. Obratila mi se 19 godišnja djevojka s rakom maternice, zaražena Humanim Papiloma Virusom (HPV). Pokušali su ju izliječiti odstranjivanjem dijela cerviksa maternice, tzv. konizacijom, ali se vidjelo da nije dovoljno, pa je naručena na histerektomiju (odstranjenje cijele maternice) da bi joj se spasilo život. Dok je bila u gimnaziji, kaže da im je došla držati predavanje jedna doktorica i poticala ih na upotrebu raznih sredsrtava protiv rađanja. To ju je ohrabrilo da počme s predbračnim seksualnim životom. Uzimala je antibaby pilule, zarazila se HPV-om i dobila rak.

Za one koji misle da do raka ne bi došlo da se je u spolnim odnosima koje je imala upotrebljavalo prezervativ, u tekstu koji slijedi, vidi se da se HPV i razne druge spolne bolesti prenose s prezervativom kao i bez njega. Prezervativ pruža lažnu sigurnost. Institucije i pojedinci koji su ga reklamirali, zapravo su odgovorni za tragedije mnogih ljudi.

Prije par godina bio sam u Latviji i čuo zabrinjavajući podatak od djelatnika televizije. Bili su u jednoj srednjoj školi, razgovarali sa stotinjak učenika, a  nitko od njih u životu ne želi ući u brak i imati djecu. Kažu da kod njih u školi postoji tvz. “seksualni odgoj”, da su ih naučili provoditi seksualni život uz razna sredstva protiv rađanja, da su se već na to navikli i da ne vide potrebu za brakom. Brak je odgovorost i obveza.

Pitam se gdje je budućnost jednome narodu ako mlade generacije ne žele ostvariti brak i rađati djecu? Radi se o državi gdje je vjera kroz sovjetsko komunističko vrijeme bila strahovito progonjena, posljedice su prisutne još sada, pa unatoč osamostaljenju nije bilo dovoljne reakcije protiv ovakovih programa koje su im nudile iste one međunarodne organizacije koje to sada nude i Hrvatskoj.

Autor: dr. med. Antun Lisec

Prilikom preuzimanja tekstova potrebno je linkom potpisati naš portalhttp://rastimo-u-vjeri.com/ kao izvor.
Hvala na razumijevanju i Bog Vas blagoslovio.

5,689 total views, 2 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: