Počeli islamistički napadi na Crkvu u Europi! Budimo PRIPRAVNI!!!

3  (Crkva Svetog Stjepana u Saint-Etienne-du-Rouvrayu)

Sa Radio Vatikana prenosimo:

Sstrašna vijest; dvojica napadača ubili staroga svećenika prerezavši mu vrat te za taoce su uzeli dvije časne sestre i više drugih osoba. Oba su napadača ubijena nakon što je policija upala u crkvu, a barem je jedan od taoca u teškome stanju.

Papa je informiran i sudjeluje u boli i užasu zbog tog apsurdnog nasilja, s najradikalnijom osudom svakog oblika mržnje te uz molitvu za pogođene osobe”. “Osobito smo pogođeni jer se ovo užasno nasilje zbilo u crkvi, svetome mjestu gdje se naviješta Božja ljubav” – rekao je Papin glasnogovornik, izražavajući blizinu Svetoga Oca Crkvi u Francuskoj, Rouenskoj nadbiskupiji i čitavom francuskom narodu.

Vapim Bogu sa svim ljudima dobre volje. Pozvao bih nevjernike da se pridruže tom vapaju” – izjavio je mjesni nadbiskup, mons. Dominique Lebrun, koji se vraća u Francusku sa Svjetskoga dana mladih u Krakovu. “Katolička Crkva ne može uzeti drugo oružje doli molitvu i bratstvo među ljudima. Ostavljam za sobom na stotine mladih koji su istinska budućnost čovječanstva. Molim ih da ne popuste nasilju te da postanu apostoli civilizacije ljubavi” – rekao je nadbiskup.

Islam predstavlja prijetnju za kršćane i zapadnu civilizaciju

Nema sumnje da Islam želi vladati svijetom“, rekao je kardinal Burke.

Usporedio je bitku kod Lepanta 1571. godine, i bitku kod Beča 1683. s borbom protiv islamskog ekstremizma u modernim vremenima. Bitka kod Lepanta je spriječila širenje Osmanskog Carstva u veći dio Europe, a bitka kod Beča često se tumači kao početak njegovog pada.

Kad [muslimani] postanu većina u nekoj zemlji, tada oni imaju vjersku obavezu zavladati tom zemljom“, napomenuo je Burke. “Ako je to ono što građani nacije žele, nek im se onda dopusti da vladaju. Ali ako to ne žele, onda treba pronaći način kako se s tim suočiti.

Nema mjesta za druge religije … sve dok Islam ne uspije uspostaviti svoj suverenitet nad narodima i cijelim svijetom.

Važno je da kršćani shvate radikalne razlike između Islama i kršćanstva u pitanjima njihovog učenja o Bogu, o savjesti, itd“, rekao je Burke. “Ako zaista razumijete Islam, onda shvatite da se Crkva stvarno ima čega bojati.

Islam je religija koja, prema vlastitom tumačenju, mora postati državna”, nastavio je.
Odgovor na ovu rastuću prijetnju “da potvrdimo kršćansko podrijetlo naše zemlje, pogotovo u Europi, kao i kršćanske temelje vladanja, koje također treba utvrditi.

Također je upozorio kako neki prelati u Katoličkoj Crkvi misle da je Islam “religija poput katoličke ili židovske vjere“.

Religion News Service

To jednostavno nije objektivno“, rekao je.

Burke nije jedini kardinal koji je izrazio zabrinutost zbog širenja Islama. U lipnju je kardinal Robert Sarah, prefekt Kongregacije za bogoštovlje, nazvao islamski fundamentalizam “demonskom” i “apokaliptičnom” zvijeri, zajedno s “idolopoklonstvom zapadne slobode”.

Portal: Rastimo u vjeri


755 total views, 2 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: