Papa uputio apel Venezuelskoj vladi i društvu

Na početku današnjega podnevnog nagovora, Sveti Otac je kazao kako iz Venezuele ne prestaju pristizati dramatične vijesti o eskalaciji sukoba, poginulima, ranjenima i zatvorenima. Iskazao je solidarnost s obiteljima žrtava i obećao moliti za poginule.

U isto je vrijeme uputio i apel venecuelskoj Vladi i svim sastavnicama venezuelskoga društva kako bi se izbjeglo svako daljnje nasilje, kako bi se poštovala ljudska prava, a rješenja za tešku humanitarnu, društvenu, političku i gospodarsku krizu, potražila u pregovorima. Povjerivši nakanu mira, pomirenja i demokracije u toj zemlji, Presvetoj Djevici Mariji, okupljene je pozvao na molitvu za sve zemlje koje prolaze kroz teškoće, posebno spomenuvši Makedoniju.

Podsjetivši zatim kako je u Veroni jučer blaženom proglašena Leopoldina Naudet (Nodé), utemeljiteljica Sestara Svete Obitelji, Papa je nazočne pozvao na sudioništvo u radosti i zahvali sa spomenutom kongregacijom. Kako se kršćanska formacija temelji na Božjoj riječi, papa Franjo je podsjetio da je danas u Poljskoj «Biblijska nedjelja», kad se po župskim crkvama, u školama i u medijima, javno čita ulomak iz Svetoga pisma te je čestitao na spomenutoj inicijativi.

Papa se zatim zahvalio članovima katoličke akcije, koje je prije podnevnog nagovora primio u audijenciju, na njihovoj prisutnosti te preko njih pozdravio i njihove obitelji, djecu, mlade i starije osobe, potičući ih na daljnji napredak.

Pozdravivši zatim sve okupljene na ovoj marijanskoj molitvi, posebno je spomenuo vjernike iz Španjolske, Hrvatske, Njemačke i Portorika, te ih pozvao ih je da se obrate Mariji i da joj zahvale – na poseban način – za upravo završeno apostolsko putovanje u Egipat.

Sveti Otac je Gospodina zamolio da blagoslovi sav Egipatski narod, egipatske vlasti, kao i kršćanske i muslimanske vjernike te da Egiptu udijeli mir. Nakon recitiranja molitve Kraljice Neba, Papa je okupljenome mnoštvu udijelio blagoslov te ih otpustio.

 

Autor: radiovaticana.va/ Rastimo u vjeri

1,205 total views, 3 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: