PAPA O MEĐUGORJU? Gospa nije šefica poštanskog ureda koja svaki dan šalje drukčije pismo….’

GOVORI LI O MEĐUGORJU?

Izjave opet uzdrmale javnost po pitanju Međugorja…

Papa Franjo ponovno je progovorio o Gospinim ukazanjima koja se događaju često. S obzirom na to da su takva ukazanja svojstvena upravo Međugorju mnogi tvrde da papa pokušava opet upozoriti na Međugorje i njegovu upitnu istinitost, bar što se tiče ukazanja koja i danas traju. Ovog puta izjavio je to u intervjuu za za jubilarni 4000. broj časopisa La Civiltà Cattolica. Komentirajući razlog zašto je izabrao marijanske teme za Svjetske dane mladih, kazao da je takva tematika izabrana u Latinskoj Americi.

Oni tamo štuju Gospu, ali pravu. Ne Gospu šeficu poštanskog ureda koja svaki dan šalje drugačije pismo govoreći: Djeco moja, učinite to i onda drugi dan učinite drugo. Ne, ta ne. Prava Gospa je ona koja generira Isusa u našem srcu, koja je majka. Ova moda o Gospi superstaru, koja je protagonistica i stavlja sebe u središte, nije katolkinja – kazao je papa te su njegove izjave mnogi protumačili kao ‘ismijavanje Međugorja’, što je ponovno izazvalo velike reakcije i pitanje: Hoće li Crkva ikada priznati Međugorje?

Podsjetimo, papa Franjo je u propovijedi na misi u Domu Sveta Marta 2015. izjavio kako Gospa nije direktorica poštanskog ureda, koji svaki dan šalje poruke.

Papa je i tada istaknuo kako je “Gospa Majka koja nas voli sve”, ali nije direktor poštanskog ureda. Naglasio je kako takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga te od mira i mudrosti. Franjo je odbacio one koji “uvijek trebaju novotarije u svojem kršćanskom identitetu”. “Ali gdje su vidioci koji nam danas kažu o ‘Pismu koje će Gospa poslati sutra u 4 sata popodne?”, rekao je. “To nije kršćanski identitet”, kazao je Franjo tada i dodao: “posljednja Božja riječ se zove Isus i ništa više”.

I tada su njegove izjave protumačene kao upozorenje vjernicima koji prate ukazanja u Međugorju.

 

izvor: dnevno.hr

1,587 total views, 6 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: