Papa: Idite hrabro prema misionarskim granicama i budite blizu jednostavnima

Idite hrabro prema misionarskim granicama i budite blizu jednostavnima – kazao je danas papa Franjo redovnicima Instituta Bezgrešnog začeća koji su se okupili u Rimu radi generalnoga kapitula. Kongregaciju marijanskih otaca Bezgrešnog začeća utemeljio je 1673. godine u Poljskoj sv. Stanislav od Isusa i Marije, a Institut danas djeluje u 26 zemalja diljem svijeta.

Sveti je Otac članovima kongregacije rekao da je primjer njihovog utemeljitelja, sv. Stanislava – koji je proglašen svetim prošle godine – istodobno svjetlo i vodič na njihovom putu te da je on potpuno razumio što znači biti Kristov učenik. U tom smislu – nastavio je Papa – njihova je služba Riječi svjedočanstvo Krista Uskrslog, kojeg su susreli na svom putu, dodajući da su pozvani širiti poruku Evanđelja gdje god ih Crkva pošalje.

Papa Franjo je također istaknuo da kršćansko svjedočanstvo zahtijeva angažman sa siromašnima i za siromašne, primjećujući da je upravo ta obveza karakterizirala njihovu Kongregaciju od samih početaka. Sveti je Otac potaknuo marijanske oce da održe živom tu tradiciju služenja siromašnih i poniznih naviještanjem Evanđelja, čineći pritom djela milosrđa i moleći se za duše vjernih mrtvih.

Papa im je kazao kako veliki izazov inkulturacije od njih zahtijeva da ljudima našeg vremena, koji su uključeni u procese brze društvene i kulturne preobrazbe, naviještaju Radosnu vijest razumljivim načinom i jezikom. Istaknuo je da evangelizacijski obzori i hitna potreba naviještanja evanđeoske poruke bez razlike predstavljaju široko polje njihovog apostolata. Mnogi ljudi – primijetio je Sveti Otac – i dalje čekaju upoznati Isusa, jedinog čovjekovog otkupitelja.

Takva hitna misija – naglasio je papa Franjo – zahtijeva kako osobno, tako i zajedničko obraćenje. Samo srce koje je potpuno otvoreno djelovanju milosti – kazao je na kraju – može tumačiti znakove vremena te shvatiti pozive čovječanstva kojem su potrebni nada i mira.

1,396 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: