„Nalazim se u velikoj dvorani gdje su brojni demoni imali sastanak i raspravljali o načinu kako bi uništili Salezijansku družbu.“ – sveti Ivan Bosco

12498684_10206064897206372_1670329558_n

Salezijansku družbu.“ – sveti Ivan Bosco

Sveti Ivan Bosco, veliki apostol mladih. Svetac koji je osnovao salezijanski red. Veliki apostol koji se s velikim pouzdanjem utjecao Mariji Pomoćnici kršćana. Mnogi, nažalost, ovog sveca ne poznaju, međutim, radi se o velikom svecu koji je hrabro i ponizno svjedočio i kročio sa Marijom prema Isusu. Svetog Ivana Bosca često zazivaju u pomoć i egzorcisti da im u teškom i svetom obredu egzorcizma ovaj veliki svetac pomogne u borbi sa demonima.  Naš dragi svetac, sveti Ivan Bosco, jedini je proglašeni svetac na sam Uskrs!

Sotona i demoni ne podnose sveti salezijanski red, osobito zbog salezijanske pobožnosti prema Mariji Pomoćnici kršćana. Marijino poslanje najveći je udarac za oholog đavla i njegove demone. Svoju ogromnu mržnju usmjeravaju i na salezijance. Sveti Ivan Bosco imao je dar od Gospodina da u snovima vidi poslanje i blagoslov svog reda, ali i napasti koje mu pripremaju đavao i njegovi demoni.

Dragi naš sveti Ivan Bosco ovako propovijeda: „- Prije tri noći, nastavio je don Bosco, ponovno sam sanjao. Činilo mi se, nalazim se u velikoj dvorani gdje su brojni demoni imali sastanak i raspravljali o načinu kako bi uništili Salezijansku družbu. Izgledali su kao lavovi, tigrovi, zmije i druge životinje. Ipak im oblik nije bio precizno određen najviše je nalikovao ljudskom liku. Izgledali su kao sjene koje su se povremeno spuštale, povremeno podizale, zatim bi se skratile ili izduljile. Slično bi činila mnoga tijela koja su imala iza sebe svjetlo, što se prenosilo s jedne na drugu stranu odozdo prema gore. Ovaj privid ulijevao je silan strah.

Najednom pristupi jedan vrag kako bi otvorio sjednicu. Za uništenje Salezijanske družbe predložio je samo jedno sredstvo: Proždrljivost. Prikazao je i posljedice ove mane: nemar za dobro, kvarenje običaja, sablazan, nikakav duh požrtvovnosti, nemar za dječake…

Za prikaz veću sliku pritisni na sliku:

12511227_10206064905686584_677857622_o

12511525_10206064912406752_225370911_n

12506714_10206064914646808_819374369_n

 

 

 

 

 

Drugi vrag mu na to odgovori: Tvoje sredstvo ne znači sigurnost i neće imati prevelikog uspjeha. S tim se ne može napasti sve članove Družbe, jer će redovnički stol biti skroman a vino odmjereno. Pravilo određuje njihovu svakidašnju hranu a poglavari bdiju i sprečavaju da ne dođe do nereda. Ako bi se tko previše najeo i napio, ne bi mogao druge sablazniti, već bi im se naprotiv zgadio. Nije ovo oružje za boj protiv salezijanaca. Pobrinut ću se ja za drugo, učinkovitije sredstvo. Pomoću njega ćemo lakše ostvariti svoju nakanu, to je: Ljubav prema bogatstvu! Kad se u redovničku družbu uvuče ljubav za bogatstvom, uvuče se ujedno i ljubav za ugodnosti. Na svaki način nastoji se steći privatni imetak, krši se vez bratske ljubavi jer svaki misli na sebe, zanemaruju siromahe i posvećuju se bogatima. Kradu Družbi….

Ovaj je htio nastaviti, ali ustade treći đavao kličući: – Kakva proždrljivost, kakvo bogatstvo! Malo je salezijanaca koje će svladati ljubav za bogatstvom. Svi salezijanci su siromasi. Imaju malo prilika brinuti se za privatni imetak. Općenito, njihove potrebe za tolike dječake i domove su toliko goleme, tu se potroši i najveće svote. Njima nije moguće gomilati bogatstvo. Ja imam pouzdano sredstvo kojim ćemo u ruke dobiti Salezijansku družbu. To je: Sloboda!

Treba, savjetovati salezijancima, neka preziru pravila i izbjegavaju svoje dužnosti, poglavito one koje su teške i manje časne. Treba ih sukobiti s poglavarima i s različitim mnijenjima, neka odlaze pojedinačno u privatne posjete s izgovorom kako su srdačno pozvani.

 

Dok su vragovi vijećali, don Bosco je mislio: – Znajte, ja dobro pazim na ono što govorite. Samo vi govorite, lakše ću moći spriječiti vaše spletke.

Međutim, ustao je četvrti vrag i povikao: – Što?! Polomite vi svoja oružja. Poglavari će znati obuzdati ovu slobodu. Otpustit će iz ustanova one koji bi se usudili pokazati buntovnicima protiv pravila. Možda će kojega obuzeti ljubav za slobodom, ali većina će se prihvatiti dužnosti. Ja imam prikladno sredstvo kojim se može pokvariti sve do temelja. Ono leži u mojim rukama njemu će se salezijanci teško suprotstaviti. Bit će to pokvarenost u korijenu. Pozorno me poslušajte:

Treba ih uvjeriti kako učenost mora tvoriti njihovu glavnu slavu. Zatim ih treba navesti neka mnogo uče za sebe, kako bi stekli osobnu slavu. Pri tom neće izvršavati ono što traže Pravila i ne uživaju u znanosti zato što bi ona koristila bližnjemu. Odatle bahatost u ophođenju s neukima i siromašnima, ljenčarenje u Svetoj službi.

Nema više blagdanskih oratorija, nema vjeronauka za dječake, nema više privatnih nižih razreda za podučavanje siromašnih i zapuštenih dječaka i dugih satova ispovijedanja. Propovijedat će besplodno, jer je takva propovijed spremljena s osjećajem oholosti, s nakanom postići ljudsku hvalu, a ne spas duša.

12499251_10206064919286924_1778532940_o

12528234_10206064917446878_2014838086_o

 

 

 

 

 

 

 

Njegov prijedlog je bio primljen uz opće odobravanje. Tada je don Bosco naslutio vrijeme kada bi salezijanci mogli početi smatrati kako bi dobro Družbe i njezina čast morali isključivo opstati u znanosti. Uplašio se pri pomisli kako bi oni to ne samo osobno vršili, nego i otvoreno isticali da baš tako treba raditi.

U vrijeme tog razgovora don Bosco je stajao u kutu dvorane kako bi sve čuo i vidio. Međutim, jedan vrag ga je otkrio i vičući ga prokazao drugima. Na taj poklik svi su se okomili na njega, urlajući: – Dovršimo s njim! Bio je to paklenski ples zlih stvorenja koja su ga gurala, lovila za ruku i za tijelo. Don Bosco je započeo vikati: – Pustite me, u pomoć! Konačno se od velikog vikanja probudio, s potpuno uznemirenim želucem.“

Dragi naš sveti Ivane Bosco, nauči nas ljubiti Majku Mariju kako si je ti ljubio. Da nas Marija Pomoćnica kršćana povede do milosrdnog Isusa!

 

Bl. Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Bl. Aleksandrina, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Dominiče Savio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

ISUSE, UZDAM SE U TEBE!

Preuzeto iz: Snoviđenja svetog Ivana Bosca 

Autor: Brat Ivan

2,373 total views, 2 views today

(Visited 1.258 times, 1 visits today)
Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*