Monasi trapisti dolaze u Hrvatsku: upoznajte njih i njihovu duhovnost na tribinama u Splitu i Zagrebu

“Bijeli monasi: Trapistička duhovnost i monaški život danas” – naziv je tribina na kojima ćete se moći susreti s monasima trapistima i čuti njihovo svjedočenje

Blago trapističke monaške duhovnosti i danas privlači mnoge ljude, o čemu svjedoči i velika čitanost djela trapističkog monaha Thomasa Mertona, posebice njegova bestselera “Gora sa sedam krugova”. Ove klauzurne kontemplativne redovnike vrlo rijetko se može sresti izvan zidina samostana, no sada u suorganizaciji portala Bitno.net dolaze u posjet Hrvatskoj kako bi posvjedočili o svom životu i duhovnosti. Događanja se odvijaju pod naslovom “Bijeli monasi: Trapistička duhovnost i monaški život danas” – tribina i susret s monasima trapistima povodom objavljivanja knjiga “Gora sa sedam krugova” i “Dobri utjecaji – duhovne pouke”, a održat će se u Splitu i Zagrebu. Ove tribine su jedinstvena prilika za sve one koji se žele susresti s njima i više saznati o njihovoj duhovnosti i načinu života kao i o trapističkim duhovnim velikanima i njihovim djelima: Thomasu Mertonu (autoru knjige “Gora sa sedam krugova”) i ocu Jérômeu (autoru knjige “Dobri utjecaji – duhovne pouke”).

O svemu tome progovorit će na ovoj tribini sami trapisti – Dom Samuel Lauras, opat poznatog samostana Cistercita stroge opservancije (trapista) Novy Dvur u zapadnoj Češkoj, prvog muškog sada aktivnog trapističkog samostana u ovom dijelu Europe i njegovi monasi, koji će iznijeti i svoja svjedočanstva i iskustva monaškog života.

Podsjetimo, naš portal objavio je svojedobno reportažu o tom samostanu u dva nastavka. Reportažu možete pročitati OVDJE i OVDJE.

Tribine će se održati u sljedećim terminima:

Split, ponedjeljak 3. travnja 2017. u 20:00 sati (U sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture)

Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

Zagreb, utorak 4. travnja 2017 u 20:00 sati

Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29 a, dvorana na 1. katu

Dođite i upoznajte blago monaške duhovnosti!

 

Izvor: Bitno.net

1,928 total views, 4 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: