MOLITVA PROTIV STRAHA

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dobri Bože na nebesima, dolazim u tvoju prisutnost, okružem mnoštvom svetih i anđela tvojih.
Osjećam u sebi strah, stoga te molim da u ovo vrijeme, kada se bojim, još više se pouzdajem u tebe.

 

Oče dobri, oprosti mi sve strahove, i daj mi veće pouzdanje u Tebe, kao što su ga imali sveti tvoji. Ohrabri me svojim Duhom Svetim, da mogu reći s psalmistom: Gospodin mi je svjetlost i spasenje, koga da se bojim! Oprosti mi što često zanemarim razmišljati kako si Ti Svemoćni Bog i da sve što mi se dogodilo može me više približiti Tebi, ako tražim tvoju pomoć.

Sv. Jakov je napisao: ‘Pravom radošću smatrajte kad upadnete u razne kušnje, jer prokušanost vaše vjere rađa postojanošću’ (Jak 1,2). Oče dobri, imam povjerenje u tebe, jer činiš samo ono što je dobro. Stoga u snazi vjere i svoga pouzdanja u Tebe, vraćam natrag zavjesu straha koju je Sotona navukao, i oslanjam se na Tebe i tvoju riječ koja mi kaže ‘Ne boj se, jer ja sam s tobom’ (Iz 41,10).
Zahvaljujem ti za ljubav i milost prema meni i mojoj obitelj. Zahvaljujem ti što su Sotona i njegove horde, nemoćni pred Tobom i tvojom milošću. Stavljam sebe i svoju obitelj u tvoje
moćne i nježne ruke.


Daj mi hrabrost, umjesto kukavičluka i straha. Trebam hrabrosti pred ljudima i pred samim sobom. Trebam hrabrosti u borbi protiv neprijatelja, protiv njegovih strahova i laži. Trebam tvoju pomoć da budem jak u Tvojoj ljubavi. Trebam utjehu u Tvojoj prisutnosti. Trebam Tvoju ljubav stalno. Trebam ustrajnost u činjenju dobra i u molitvama, sve dok ne prijeđem k Tebi u blaženu vječnost. Amen.

3,516 total views, 8 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

%d blogeri kao ovaj: