„Kad prođem pokraj pravoslavne crkve s LJUBAVLJU se prekrstim!“ – don Josip Radić

13101577_10206881695985831_307241346_n

Naš dragi don Josip Radić, župnik u Polači, srcu Ravnih Kotara prošle nedjelje dotakao se izrazito „bolne“ teme za, nažalost, mnoge. Bez „dlake na jeziku“ dotakao se grijeha zavisti. Međutim, grijehe zavisti nije tražio u „tuđem dvorištu“, dapače, itekako je „opleo“ po svom dvorištu.

Svi smo grješni i slabi i tražimo pomoć u Isusu Kristu, Sinu Boga živoga. Međutim, nakupljene frustracije i komplekse iz života vučemo za sobom, kao neki „šleper“. S duševnim ranama, frustracijama i kompleksima ulazimo u crkvu i misleći da radimo „dobro“ zapravo zabijamo AUTOGOLOVE.

Autogolovi dolaze zbog svog velikog JA. Svi mi zaboravljamo, neki više, neki manje, da je u Crkvi najbitniji On, Isus Krist, Sin Boga živoga. Kad krenemo stiskat i škrgutat zubima „e, neće to tako ići, ići će kako JA mislim i kažem“ zabijamo  AUTOGOLOVE na koje Pakao urla od zadovoljstva. Stisnite zube u poniznosti, ljubavi, praštanju i vjernosti prema Jednom, Isusu Kristu. Utječite se Gospi da vam pomogne u tome. Nije lako svoj „ego“ staviti u drugi plan kad se traži poslušnost. Međutim, morate znati jedno, Vrag sve može, ali jedno ne može biti nikad, PONIZAN! To je njegovo prokletstvo!

12721989_10206479059080160_1994103937_n

Kod laika se događa često da zaboravimo pojmove svećenik, časna sestra i Isus Krist. Pa vjernici krenu s izjavama „onaj svećenik je moćan, jak“. Ne možemo reći za nikoga tko je svećenik ili časna sestra da „je on ili ona“ jak/a, jak je samo jedan, a to je Bog, Isus Krist, Sin Boga živoga. Možemo reći da se taj svećenik ili časna sestra OTVORIO Duhu Svetom i da On djeluje kroz njega ili nju.

Don Josip Radić: „Zavist je veliko zlo. Najgora od svih zavisti je duhovna zavist. U svijetu je zavist. I što se događa, kad mi dođemo u crkvu, dođemo na duhovno područje, mi dovučemo „te pojave“ u sebi i onda se to javlja kao duhovna zavist, NAJOPASNIJE OD SVEGA! A još gore od duhovne zavisti je KLERIČKA ZAVIST! Zavist među svećenicima.

   Najgore je da mi tu zavist u crkvi doživljavamo kao legitimnu pojavu. To znači, neminovnu, zakonitu, samorazumljivu, da se ništa ne može napraviti. Ali potičem vas, molim, kad god primijetite u sebi zavist bilo kojeg roda, sorte i soja ČUPAJTE TO NEMILOSRDNO! TO JE ZLO!

12837414_10206461757247625_1461033567_o

   Ako iščupamo napast na zavist imamo zaslugu pred Bogom. Jer napast nikad nije grijeh. Ako joj se prepustimo i otvorimo joj vrata ona može postati grijeh i strovaliti nas. Napast se pobjeđuje vjernošću i ljubavlju prema Bogu i poniznošću. Sveti Pavao kaže da je zavist i prepiranje znak nezrelosti i tjelesnosti, znak da je duh svijeta prodro u nas. Odnosno da smo ga donijeli i da ga se nismo riješili. NEMILOSRDNO zaposjedaju stolice, ljudi koji unose i ubrizgavaju mržnju. Dakle, hoćemo li to prenijeti u crkvu?!

   Ja, kao svećenik, kad prođem pokraj pravoslavne crkve s LJUBAVLJU se prekrstim! Ako volim Isusa, ja uvijek navijam za onoga tko je Isusov. To je jače od mene. Kako da se ne veselim da se slavi Bog, da se širi Radosna vijest?! Da se širi spasenje i sreća među ljude?! Ako Njega volim, kako se neću radovati da Ga drugi vole?! Ako Ga stvarno volim!?

    Ako JA sebe volim, onda ću JA mjeriti jel nešto urađeno preko mene ili tebe. E, ovo je velika BOLEST! I velika TUGA!“ – opominje naš dragi don Josip Radić.

 

 

Slugo Božji fra Ante Antiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Bl. Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ignacije Loyolski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!
ISUSE, UZDAM SE U TEBE!

 

Pripremio teks : Brat Ivan

3,260 total views, 12 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*