Samo je jedan način da Bogu kažeš hvala; učini svoj život zahvalom Njemu

Bogu govoriš hvala kada se prestaneš žaliti na nevolje koje te u životu snalaze, jer shvaćaš da su sve one samo put tvoga rasta i sazrijevanja, put križa kojim ideš prema onom konačnom danu uskrsnuća. Bogu govoriš hvala kada se držiš obećanja datog sebi i njemu, obećanja u kojem si grijehu rekao “ne”, i to shvaćaš ozbiljno, a ne samo do prve prilike.

Kada svoj život učiniš zahvalom Bogu, onda ćeš pobijediti i nedostatak vjere u sebe s kojim počinju svi tvoji strahovi koji te drže paraliziranoga u pasivnosti. Kada znaš da On vjeruje u tebe kao što otac vjeruje u svoje dijete, učinit ćeš sve ono najbolje da potvrdiš očevo povjerenje. Nećeš se svakoga trenutka mučiti s osjećajem manje vrijednosti jer si svjestan i znaš da od tebe ovise mnoge stvari u životima drugih te ćeš se potruditi i dati najbolje od sebe.

Kada svoj život učiniš zahvalom Bogu, onda ćeš pružiti i više nego što se od tebe očekuje, nećeš davati samo onaj minimum, davat ćeš cijeloga sebe jer si svjestan da je Bog učinio isto, dao cijeloga sebe na križu za tebe i cijeli svijet. Kada svoj život učiniš zahvalom Bogu onda ćeš se prestati baviti nevažnim stvarima shvaćajući da je vrijeme najveća dragocijenost koju ti je Bog dao i koju moraš pretvoriti u ljubav i dobrotu prema drugome.

Bogu govoriš hvala kada zadržiš strpljivost u teškim trenucima, kada se ne osvećuješ za zadobivene povrede, kada daruješ sve što imaš iako znaš da ti neće biti vraćeno, kada voliš ono što radiš i činiš ovaj svijet boljim mjestom za život. Tada ti i ne treba puno riječi da bi mu zahvalio, jer je u svakom tvom udisaju i izdisaju hvala upućena njemu jer živiš svoj život u ljubavi prema njemu i ljubavi za svakog svog bližnjega.

 

Autor: Mario Žuvela

757 total views, 2 views today

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: