„Neki igraju u Barceloni dok neki leže bolesni u krevetu. Gdje je tu Božja pravednost!?“-don Josip Radić

Danas u 16:15 igraju Barcelona i Real Madrid, veliki derbi, popularni El Clasico. To je najgledaniji derbi u svijetu, pred malim ekranima diljem svijeta pratiti će stotine milijuna ljudi, svaki potez, svaku „fintu“ vrhunskih nogometaša, uistinu prava poslastica za sve zaljubljenike u nogomet.

Tih 20-ak sretnika na terenu tretiraju se kao „božanstva“, na žalost. Uz te „počasne titule“ njihov bankovni račun biva deblji, zamislite, svaki tjedan, za nekih 100-injak tisuća eura. Messi, Cristiano Ronaldo, Bale, Neymar imaju i veća primanja…Međutim, gdje je tu pravda?! Oni trče i zarađuju, i doslovno se „kupaju“ u novcu, dok neki, dok mnogi, leže u bolesničkim krevetima. Don Josip Radić, odgovara na vječito pitanje, najteže pitanje…GDJE JE TU BOŽJA PRAVDA?!

„Znamo da ljudi za nepravdu optužuju Boga. Jedni igraju u Barceloni i Realu, dok drugi mogu samo sanjati o tome. Jedni „zgrču“ pare dok drugi leže u bolesničkom krevetu. Međutim, Bog je stvorio svijet da bude u savršenom skladu, da nema bolesti, da nema smrti, da rad bude radost.

15310311_10208444775581844_131749060_n

   Kada se sve poremetilo?! Kad je čovječanstvo otvorilo vrata Zlu! Tada su darovi postali kamen spoticanja! Tada su darovi postali predmet sebičnosti i ljubomore!“– objašnjava don Josip Radić

„Sva zemaljska dobra su „mizerna“ s obzirom na nebeska dobra. Čovječanstvu nije povjereno veliko dobro.“ Don Josip nam pojašnjava preko Matejevog evanđelja i prispodobi o talentima Mt. 25, 14-30. U malome si bio vjeran, nad mnogim ću te postaviti! Uđi u radost gospodara svoga.“

   Vrhunac don Josipove propovijedi jest gdje nam „otvara oči“ i pokazuje pravi razlog razlike u talentima, bez obzira na „pare i slavu“: „Gospodin se može proslaviti preko onih koji su slavni i bogati. Ali isto tako slava i novac mogu biti na propast čovjeka ako ne živi na slavu Gospodina. Ista stvar je s onima koji leže bolesni u krevetu. Ako proklinju one koji su slavni i bogati, ako proklinju Gospodina zbog bolesti tada im je bolest na propast. Ako bolest predaš na slavu i hvalu Gospodinu tada će ti bolest biti na spasenje!

15310754_10208444776421865_1608619967_n

   Sve svoje darove koristite da služi drugom čovjeku, za ljubav. Kao što Papa govori: „služite, služite, služite!“. Dragi moji nemojte biti proračunati. Bog govori misticima: „Bog se ne da prevariti NIKADA, NIKADA!!!“ – hrabro, snažno i u vjeri grmi don Josip Radić sa oltara u Polači.

   Od srca vas potičem da poslušate ovu vrhunsku propovijed. Molim vas, draga braćo i sestre, slušajte što milosrdni Isus nastoji reći svima nama preko našeg dragog svećenika don Josipa.

 

Slugo Božji fra Ante Antiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blaženi Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ante, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

ISUSE, UZDAM SE U TEBE!

 

Tekst pripremio: Brat Ivan

 

  

Napomena:

Prilikom preuzimanja tekstova potrebno je linkom potpisati naš portal http://rastimo-u-vjeri.com/ kao izvor.
Hvala na razumijevanju i Bog Vas blagoslovio.

46,913 total views, 3 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: