Grupa Gabriel snimila spot za Božićnu pjesmu Rođen je Kralj (VIDEO)

“Nadamo se da će svi gledatelji uživati u video uratku za pjesmu Rođen je Kralj u ovo blagdansko vrijeme i ozračje, a posebno će nam biti drago ako se pjesma bude našla na repertoaru svih ostalih izvođača duhovne glazbe”, ističu članovi grupe Gabriel.

ghjklčć

Nakon uspješnog predstavljanja na Neumfestu s pjesmom „Zaigrajmo, zapjevajmo“ i pjesme „Zapjevajte svi sa nama“, na kojoj se kao gost pojavljuje kralj dijaspore Mate Bulić, grupa Gabrijel nastavlja dalje snimati. Ovih dana završeno je tonsko snimanje pjesme „Žena za sva vremena“.

Grupa Gabrijel uglavnom nastupa na svadbama, humanitarnim koncertima i diskotekama po Hercegovini i Južnoj Dalmaciji, a nerijetko diljem Hrvatske i zapadne Europe.

Početkom naredne godine između ostalog, planiraju snimiti i video spotove za ove spomenute tri pjesme.

Scenariji za video spotove su napisani, odabrane su i lokacije za snimanje, sve je spremno,čeka se slobodno vrijeme za početak snimanja. Prošle godine kao dar svim prijateljima i ljudima dobre volje za Božićne blagdane grupa Gabriel snimila je pjesmu Rođen je Kralj koja je emitirana na radio postajama.

Za ovu godinu grupa Gabriel snimila je videospot kako bi pjesmu mogli predstaviti široj javnosti. Spot je snimljen u Međugorju u studiju radio postaje Mir Međugorje, a u spotu su korišteni kadrovi iz Živih jaslica koje je na staru godinu, 31.12.2014., izvela zajednica Cenacolo.

Grupa-Gabriel-660x413

“Kad smo počeli razmišljati o snimanju pjesme s Božićnom tematikom svi članovi grupe složili su se da to bude duhovna pjesma koja nema komercijalni karakter nego da ima jaku i točnu poruku kroz koju će se lako prepoznati pravi smisao Božića.

Autor teksta i glazbe fra Marin Karačić pjesmu je napisao i uglazbio baš kako smo i zamislili, da to bude Božićna himna grupe Gabriel koju će svaki od pjevača koji pjevaju u grupi pjesmu doživjeli i otpjevali svaki sa svojom prepoznatljivom emocijom. Aranžman je napravio Josip – Joca Vukoja, a pjesma je snimana u Zagrebu u studiju Saše Miočića i u Fojnici u studiju kod Josipa – Joce Vukoja”, ističu članovi benda i dodaju:

“Nadamo se da će svi gledatelji uživati u video uratku za pjesmu Rođen je Kralj u ovo blagdansko vrijeme i ozračje, a posebno će nam biti drago ako se pjesma bude našla na repertoaru svih ostalih izvođača duhovne glazbe”, ističu članovi grupe Gabriel koji na poseban način se zahvaljuju Župnom uredu Međugorje, radio postaji Mir Međugorje, zajednici Cenacolo te foto video studiju Đani koji je snimio i producirao spot.

 

 

Izvor: dnevno.hr

576 total views, 2 views today

(Visited 92 times, 1 visits today)
Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*