Don Josip Radić stao u OBRANU OKLEVETANIH SVEĆENIKA!!!

12957262_10206720208628748_1076263524_n

Don Josip Radić, župnik u Polači, na Bijelu nedjelju, nedjelju Božjeg milosrđa održao je vrhunsku propovijed o milosrđu. Na prvi pogled propovijed je dugačka, traje oko 42 minute, ali…kad je krenete slušati…ne osjetite da je prošlo 42 minute.

Don Josip nam kroz Sveto pismo, Ivanovo evanđelje i primjere iz života svete Faustine istinski progovara što je to Božje milosrđe. Vi uistinu u srcu osjetite njegove riječi, što je htio reći, što je htio poručiti svakom od nas…što Duh sveti poručuje svima nama preko ovog izuzetnog svećenika.

Pri kraju ove propovijedi dao nam je pravi primjer, primjer klevete prema jednoj skupini svećenika koji su brutalno oklevetani, nažalost, iznenadit će vas tko je klevetao i gdje su svećenici klevetani.

 

„Zaključit ćemo s primjerom, žalosnim. Piše ovako o jednoj „grupi“ svećenika. Mogu reći ne pripadam ni jednoj skupini svećenika, ni jednoj grupi, ni jednoj struji baš zato da bih mogao pripadati svima, da bih mogao sve voljeti i poštivati. I mogu reći da ne postoji ni jedan kojeg ne bih mogao zagrliti kao brata, onda me ovo još više žalosti“, vidno potresen priča žalosnim glasom don Josip Radić.

„Piše ovo o svećenicima: „Postoje razni tipovi svećenika.“ I sad se obrušava na jednu vrstu svećenika, kako je to naumio. Kaže: „Ova pastoralija je uperena protiv svećenika karizmatskih, neobičnih“, i ne znam kakvih je već zamislio. I sad on piše: „Moj je dojam da su ti svećenici“, znači, ide na osobe, na osobu, „moj je dojam da su neobični svećenici u sebi duboko nesigurne i nezrele osobe. Nerijetko ne baš lijepa izgleda, nesigurna nastupa, ponekad baš nesigurne i iskompleksirane spolnosti. Dakle, kao osobe oni su pre obični i zapravo dosadni i nezanimljivi i upravo zato koriste vjeru i duhovnost kako bi privukli pozornost na sebe. Sve moraju izokrenuti i pervertirati. Ne mogu se oteti dojmu“, kaže autor ovih redaka, „da je u tih svećenika daleko više sebeljublja nego u onih svećenika koji hladno automatski obavljaju svoje dužnosti.“

12939370_10206714499726029_1175849106_n

   Zamislite da netko ovo napiše o jednoj manjini, o jednoj manjinskoj skupini u društvu. S pravom bi to okvalificirali kao govor prezira. Da žalost bude još veća, ovo je napisao svećenik o svećenicima. Ide na osobe, na osobu. Da tragedija bude još veća, ili žalost još veća, taj njegov članak je izašao u službenom glasilu jedne biskupije. Da žalost bude još veća, na zadnjoj stranici tog glasila stoji: „postoje trenuci u kojem još snažnije trebamo usmjeriti svoj pogled na milosrđe, kao bismo sami postali djelotvornim znakom Očeva djelovanja!“ Da žalost bude još veća, na prvoj stranici je milosrdni Otac koji grli svoje sinove i koji bi trebao grliti sve svoje sinove jednako, i one koji razumiju da su im braća različita. Da žalost bude još veća, na naslovnoj stranici piše: „GODINA MILOSRĐA“. Unutra je jezik prezira i omalovažavanja i difamacije ljudi, a vani blješti od milosrđa.

12837414_10206461757247625_1461033567_o

   Evo predragi moji, to su vam žalosni primjeri. Treba biti samokritičan jer zbog samokritičnosti u Crkvi su se dogodile stvari uništenje ideala svetosti i razne stvari. Skandali koji su poznati i ugrožavaju vjeru. S toga predragi moji, otvorimo se stvarno milosrđu!“ – zaključuje don Josip Radić

Od srca vas potičem draga braćo i sestre u Kristu da poslušate ovu vrhunsku propovijed. Dragi milosrdni Isuse, od srca Ti hvala što nam šalješ časne sestre i svećenike!

HITNO SE RJEŠAVAJMO VLASTITOG LICEMJERSTVA, AKO ŽELIMO POSTATI MILOSRDNI…

Slugo Božji fra Ante Antiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Slugo Božji Franjo Kuhariću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Bl. Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Petre, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

ISUSE, UZDAM SE U TEBE!

 

Autor Teksta i  pripremio: Brat Ivan

 

2,923 total views, 0 views today

(Visited 1.760 times, 1 visits today)
Admin

1 Comment

 1. Avatar
  Ladislav Zivanovic kolovoz 01, 2016

  Ovako od 1998,sam Obracenik Pomazanik i Vjernik i Franjevac:III.Reda,Ali To nije toliko bitno,koliko je bitno sto zelim reci u Ovom Obracanju Vama!!sva nasa previranja i kritike,ako su negativne struje kroz covjeka,jer Ga Sotona potice na to,Mlakost Vjere i Exsponiranja sebe i Ega Ja,,Dolaze Od Djavla…!!!Tako i pravednima i Karzmaticima…Zvonimirovo Prokletstvo Nikako Da Se Skine Sa Hrvatskog Covjeka Jal i Zavaidnost u Nasem Narodu Kostanta Curi))Molimo Boga Da Se To Proklestvo Skine,Ocigledno ste zaprepasteni Emotivni i To Vas Duboko Potreslo,Molimo Isusa i Boga Da Vas Ojaca,Kao i Za Nase Svecenike))Posebice za nase Svecenike Karizmatike))Evo sto je rekao nas Svecenik”Zlatko Sudac,KRITIKA I KRITIZERSTVO….Ništa ljudsko i zemaljsko ne smije ostati izvan kritike. Tko joj se protivi, protivi se boljemu, jer kritika nije radi sebe nego radi njega. Prava kritika je uvijek konstruktivna. Ona je spoj znanja, iskustva, vještine, odgovornosti i hrabrosti. Ni jedna prava kritika ne postavlja granice, jer ne postoje granice koje su istinite, pravedne, dovoljno duhovne i životne. Upravo ih s toga treba stalno nadilaziti i ići dalje. Kritika tome pomaže.

  Kritika je i proročka karizma. Dolazi iz budućnosti kao svjedok boljega i priječi da se stvaranje zaustavi ili okrene u razaranje. Ona je svojim proroštvom nenadomjestiva, jer je sve na putu a ne na kraju razvoja. Kao takva postaje uvjet rasta, čistoće i napretka. U prosudbi stvari i ljudi kritika mora imati osjećaj i kvalitetu relacije. „Ne treba sve staro rušiti, nego od njega oslobađati za budućnost živo i zdravo, kako se život ne bi fosilizirao, a napredak okamenio. Treba bdjeti da se staro ne vrati u novom ruhu, a novo ne proglasi nemogućim” (LJ. Rupčić).

  Ali postoje kritike i „kritike”. One su jedna drugoj suprotnost kao Istina i laž. Kritika stvara ili barem otkriva bolje, a takozvana kritika ili kritizerstvo se bavi interesom u kojem vidi najveću vrijednost, bez obzira na istinu i etiku, bez obzira na cijenu i posljedice. Kritizerstvo neodgovorno pali „fitij”, i tada ne treba dugo da dođe do najrazornije eksplozije. Borba se mišljenja tada izrodi u fizičko obračunavanje, a pobijanje ideja u iskorjenjivanje autora.

  Kritizerstvo se pokreće zavišću. Ono je uvijek zavidno onima koje kritizira. Stoga oskvrnjuju riječi i načela pretvarajući ih u otrovne strijele. Zavist je uvijek afirmacija protivnika, a degradacija i nemoć zavidnika. Što čovjek od kritizera dobiva veći paket paklenih strijela, sve više treba biti siguran u svoju vrijednost. Te strijele uistinu mogu biti takve da izgledaju kao da dolaze iz samog grotla pakla, ali jao duši po kojoj dolaze.

  Svaku kritiku, bilo dobru, bilo lošu, treba iskoristiti za svoje dobro. A dok se događaju one loše, valja Duhom Božjim zaštititi svoje Srce. Sve će proći, i zadnji kamen koji su namjerili baciti na nas, bacit će. Tada mirno kad sve završi skupimo sve kamenje i izgradimo od njega zidine iza kojih ćemo se braniti. Život je borba. Svaki nalet razaračkih sila neka u nama izazove jače sile Života, Istine i Pravde. Pritisku izvana odgovorimo pritiskom iznutra. Snažnom Duhovnom Snagom iznutra i velikim povjerenjem u Boga, jer njegova je u konačnici zadnja.P.S.Znajmo jedeno Dik god smo ovdje, i mi i oni koji kritiziraju da smo kusani od sotone))Me treba nas nista cuditi,znamo dobro sto je nas Sin Boziji Nas Isus Krist Prosao,i Doli Kriza i Nasrtaja na nas koji zelimo biti sa Bogom i U Molitvi Biti Boziji,Uvjek ce mo biti napadani i pljuvani,ovakve situacije i napadaji na nase drage svecenike i *Karizmatike Nista Nas Ne Treba Cuditi))A da Se Moramo Istinom I pravednoscu i Moralom Truditi i Bozuju Rijec Slijediti Istinom Za Boga)To Moramo!!Mir Boziji i Boziji Blagoslovi Na Nas))Uz Bozije Blagoslove-Veliki Iskreni Pozdravi Iz Daleke Canade!!Neka Nas Sve Cuva Dragi BOG_AMEN ALELUJA!!!

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*