Čestitka đakovačkih nadbiskupa kardinalu Blaiseu J. Cupichu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem, uputio je čestitku nadbiskupu Chicaga Blaseu Josephu Cupichu, prigodom njegova imenovanja kardinalom.
Obiteljski korijeni kardinala Cupicha po ocu su iz Donjih Andrijevaca, gdje je u župnoj crkvi Sv. Andrije, apostola kršten Blaž Cupić, djed novoimenovanoga kardinala, i gdje i danas živi nekoliko obitelji iz roda Cupića.

S velikom se radošću pridružujemo najsrdačnijim čestitkama na dan kad Vas je papa Franjo, na današnjem redovitom javnome konzistoriju, zajedno s još šesnaestoricom crkvenih pastira iz različitih zemalja i naroda, pridružio Kardinalskome zboru. Događaj je to koji Vas je, uz sadašnju službu pastira Čikaške nadbiskupije, na poseban način pridružio Petrovoj službi u Crkvi, stavljajući pred Vas stvarnost tako raznolikih i zahtjevnih sadašnjih prilika u kojima se treba ostvarivati svjedočanstvo i navještaj Radosne vijesti i blizine Kristova kraljevstva. Radost zbog Vašega pribrajanja Kardinalskome zboru snažno je dotaknula i sve nas u Hrvatskoj, kao i sve sinove i kćeri hrvatskoga naroda diljem svijeta. S posebnim su ponosom Vaše imenovanje doživjeli članovi Vaše rodbine i svi vjernici župe sv. Andrije, apostola u Donjim Andrijevcima u našoj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, odakle su se nekoć Vaši preci s očeve strane otisnuli u Vašu sadašnju domovinu. Dok Vam uime svih svećenika, redovnika i redovnica i vjernika naše Đakovačko-osječke nadbiskupije izražavamo iskrene čestitke, s Vama se u ovoj svečanoj prigodi sjedinjujemo i u žarkim molitvama da Vas Gospodin jača i nadahnjuje svojim Svetim Duhom te u izobilju svojom milošću blagoslovi Vašu službu i sav Vaš život, ističe se u čestitki nadbiskupa Hranića i Srakića.
Izvor: IKA

817 total views, 3 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: